BIST 10.708
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.504,49
HABER /  GÜNCEL

Ya kıza TÜRBAN takarlarsa

Gül çifti bir çocuğa koruyucu aile olmaya hazırlanıyor. Gelen tepkiler ise çok ölçüsüz.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ün, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu koruması altındaki 12 yaşındaki bir kız çocuğuna "koruyucu aile" olma girişimi, ilginç bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Canan Arıtman "Ben milletin çocuklarını Gül ailesine emanet etmek istemem" dedi.

O KIZ KAFASINI KAPAYACAK MI?

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman Gül çiftinin manevi evlat alacağını öğrenince büyük bir endişe duyduğunu belirtti. Arıtman'ın endişe kaynağı ise küçük kızın yetiştirilme tarzına yönelik.

Gül çitfini "Cumhuriyetin kuruluş felsefesine aykırı düşünceler taşıyan, cumhuriyet kazanımlarını koruma hassasiyetleri olmayan bir çift" olarak tanımlayan Arıtman, küçük kızın dünya görüşünde sapmalar olacağı iddiasında.

Arıtman "tuhaf" bulunan endişesini ise şu sözlerle ortaya koyuyor; "Bu, kız çocuklarını daha fazla etkileyebilir, başı kapatılabilir, daha ağır bedel ödeyebilirler. Kendi çocuklarını istedikleri gibi formüle edebilirler. Ancak SHÇEK’in koruması altında olan çocuklar milletin çocuklarıdır. Ben de milletin çocuklarını Gül ailesine emanet etmek istemem."

Kuruluş felsefesi Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda çocukları yetiştirmekle görevli olan SHÇEK’in koruyucu aileleri seçerken özenli olması gerektiğini vurgulayan Arıtman, "Kendisine verilmiş bu görevi yerine getirecek şekilde aile seçmelidir" dedi.