BIST 10.759
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.504,77
HABER /  GÜNCEL

GAY BAŞKAN olacak mı?

Yazar Mungan "gay başkanlığa adayım" demişti. Gerçekten bunu mu istiyor?

Abone ol

İNTERNETHABER

Tüm Türkiye'nin gayliğini bildiği tek yazar Murathan Mungan bugün "Haydi Gel Bizimle Ol" programında Müjde Ar, Çiğdem Anat, Pınar Kür ve Aysun Kayacı'nın konuğuydu. Mungan belli ki geçen haftalarda çıkan "gay başkanlığa" aday olduğu yönündeki haberlerden rahatsız olmuş olacak ki, işin gerçeğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde DTP Grubu’nu ziyaret eden Murathan Mungan, Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Daniel Cohn-Bendit'in “AB’ye girerseniz Paris, Berlin gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının da eşcinsel olabileceğine şimdiden kendinizi hazırlayın” sözüne , “Ben adayım” diyerek cevap vermişti. Bunun üzerine Ufuk Uras “Sol destekler. Ya DTP?” diye sormuş, Sırrı Sakık da “Ölümüne destekleriz.” demişti.

Mungan'ın o ziyaret esnasında espriyle konuşulan cümlelerin basına "DTP'den gay başkana destek" olarak yansımasından memnun olmadığı anlaşılıyordu. Mungan gerçekten aday olup olmayacağını şu sözlerle açıkladı: "Hiçbir makamda gözüm olmadı. Dolayısıyla ben belediye başkanı da olmam. Belediyecilik de politikacılık da bir meslektir. Benim mesleğim yazarlık"