BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  MEDYA

TRT muhabirinden korkutan vasiyet mesajı

Haber takibi için bölgeye giden Türk gazeteci, El-Feth Camisi'ninde mahsur kaldığını belirtti, vasiyetini açıkladı...

Abone ol

- Mısır'da darbe karşıtı gösteride güvenlik güçlerinin saldırısından kaçan, aralarında yaralıların da bulunduğu 400 kadar gösterici camide mahsur kaldı. Mahsur kalan grubun içinde haber takibi için bölgede bulunan Türk gazeteci de vardı.

TRT adına bölgede bulunan Metin Turan, Twitter'dan eğer ölürse nereye gömülmek istendiğini yazdı ve takipçilerinden kendileri için dua etmelerini istedi.

CAMİDEN BİLDİRİYO

Dün cuma namazıyla başlayan "Gazap Cuması" gösteri ve yürüyüşleri sırasında aralarında yaralıların da bulunduğu 400 kadar gösterici Ramses Meydanı'nın yakınında bulunan ve geçici sağlık merkezi olarak da kullanılan El-Feth Camisi'ne sığınmıştı. İçeride gösterilerde hayatını kaybeden 2 kişinin cenazesinin de bulunduğu belirtilmişti.

TRT Muhabiri Metin Turan da o camiye sığınanlar arasında. Cep telefonunun şarjının bitmek üzere olduğunu söyleyen muhabirden endişe veren mesajlar geldi.

ÖLÜMÜ BEKLİYOR

TRT muhabiri Turan, "Şu anda caminin kapılarını kapattık. Etrafımız güvenlik kuvvetleri tarafından çevrildi. Buradaki insanlar ölümü bekliyor. Dışarıya çıkmak istedim, keskin nişancılar ve ordunun ateş edebileceği korkusuyla camidekiler beni bırakmadı" dedi.

VASİYETİNİ YAZDI