BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.430,41
HABER /  DÜNYA

Talasemi hastası aile yardım eli bekliyor

Samsun’da çocukları talasemi (Akdeniz anemisi) hastası olan Siirtli aile, hayırseverlerden yardım eli bekliyor.<br/>Atakum ilçesi, Mimar Sin...

Abone ol

Samsun’da çocukları talasemi (Akdeniz anemisi) hastası olan Siirtli aile, hayırseverlerden yardım eli bekliyor.
Atakum ilçesi, Mimar Sinan Mahallesi’nde ikamet eden Vadullah Çelik, bakmakla yükümlü olduğu ailesinin içinde bulunduğu sağlık sorunlarını giderebilmek için yetkililerden yardım bekliyor. Eşi Fatma Çelik, 11 yaşındaki oğlu Adem Çelik ile kendisi Akdeniz anemisi taşıyıcısı olan Baba Vadullah Çelik, 8 yıl önce Siirt’e dünyaya getirdiği kızı Selma Çelik’in (Akdeniz anemisi) talasemi hastası olması üzerine hayatı karardı. Kızının tedavisi için yıllardır mücadele veren baba Vadullah’a, doktorlar 8 yaşındaki Selma’nın iyileşmesi için kök hücrelerini verebilecek bir donör gerektiğini söylediler. Bunun üzerine Muhammed Umut adında bir çocuk sahip olan aile, aldığı ikinci kez ’doğuştan şeker hastalığı var hem de talasemi’ haberiyle yıkıldı. Çocuklarının sağlığına kavuşması ve farklı tedavi yöntemlerini denemek için Samsun’a gelen Vadullah Çelik, çocuklarının sağlık sorunlarıyla uğraştığı gibi ekonomik sıkıntılar ile de boğuşuyor.

ÇOCUKLARININ HEPSİ TALASEMİ HASTASI
Baba Vadullah Çelik, 8 yıldır bu hastalıkla uğraştığını belirterek, çocuklarının hepsinin talasemi hastalığına yakalandığını söyledi. 8 yıl önce Selma Çelik adında bir kız bebeğinin olduğunu dile getiren Çelik, “Kızım 6 aylık iken talasemi hastalığına yakalandı. Çocuklarım hepsi talasemi hastalığına yakalanıyor. Doktorlar yeni bir çocuk yapmamı önerdi. Daha sonra Muammet Umut ismini verdiğim bir oğlum oldu. Muammet Umut ise doğuştan şeker hastalığı ve talasemi hastalığına yakalandı. Hayatım ikinci defa alt üst oldu. Çocuklarımın tedavisi için geldiğim Samsun’da ekonomik sıkıntı ile mücadele ediyorum” dedi.

YARDIM ELİ BEKLİYOR
Hem sağlık hem maddi çöküntü içerisinde olduğunu ifade eden Vadullah Çelik, “Hayırseverlerden yardım bekliyorum. Çok zor durumdayım, çok acılar çekiyorum. Ne çocuklarımla ilgilenebiliyorum ne de kendimle ilgilenebiliyorum. Bu hastalığın çaresizliğinden çok zor anlar yaşıyorum. Tüm milletimizden, hayırsever vatandaşlardan yardımcı olmalarını istiyorum” diye konuştu.
(İHA)