BIST 10.151
DOLAR 32,28
EURO 34,92
ALTIN 2.434,60
HABER /  DÜNYA

Arap ülkeleri Sisi'ye destek verdi

Filistin, Kuveyt ve Bahreyn, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın, katliam yapan Sisi'yi cesaretlendiren sözlerine destek verdi.

Abone ol

Filistin, Kuveyt ve Bahreyn de Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in, "Mısır'ın içişlerine karışarak fitneyi ateşlemeye çalışanlar karşısında Mısır'la birlikte duruyoruz" şeklindeki açıklamasını desteklediğini bildirdi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Batı Şeria'daki Filistin yönetimi tarafından yapılan açıklamada, "Filistin, Mısır'da yaşanan son gelişmeleri yakından takip ediyor. Mısır'ın güvenliğine zarar verilmesi, Arap milli güvenliğine zarar ve Filistin davasını tehdit anlamı taşır" denildi.

Mısır'da yönetimi tehdit etmeye çalışanların Mısır'ın ve tüm Arap ülkelerinin istikrar ve güvenliğini hedef aldığı iddia edilen açıklamada, Suudi Arabistan'ın Mısır'da yaşananlara ilişkin tutumundan övgüyle söz edildi.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'nın Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının açıklamasına dayandırdığı haberde de Kuveyt'in, Mısır'daki yönetimin "Ülke güvenliği ve istikrarını korumak için attığı adımları" desteklediği ifade edildi, ölü ve yaralılar için "esef duyulduğu" belirtildi.

Mısır'daki tüm taraflarla ciddi bir diyalog başlatılması yönünde "Yönetimin yaptığı çağrıların" dikkate alınması tavsiyesinde bulunulan açıklamada, Mısır'daki kardeşlerinin bu kritik merhaleyi aşacağı ve bölgede tekrar lider rolünü üstleneceği dile getirildi.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA'da yer alan haberde de Bahreyn yönetiminin "Mısır'a destek vermek, güvenliğini ve istikrarını korumak için Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in açıklamalarına tam destek verdiğimizi bildiriyoruz" ifadelerini kullanıldığı kaydedildi.

Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri yöneticileri de daha önce Kral Abdullah'ın açıklamalarını desteklediklerini bildirmişti.