BIST 10.427
DOLAR 32,27
EURO 35,11
ALTIN 2.476,37
HABER /  GÜNCEL

TRT Haber hata yaptı mı böyle yapar!

TRT Haber'de Hülya Hökenek'in sunduğu 45 Dakika programında öyle bir hata yapıldı ki... TRT yaptı mı böyle yapar dedirtti!

Abone ol

GAZETECİLER.COM (ÖZEL) TRT Haber'de Hülya Hökenek'in sunduğu 45 dakika isimli haber tartışma programının bugünkü bölümünde öyle bir hata yapıldı ki, görenler "TRT hata yaptı mı böyle yapar" demekten kendilerini alamadı.

Kanaltürk'ten TRT Haber'e  transfer olan Hülya Hökenek'in sunduğu haber tartışma programının bugünkü konukları iki kadın gazeteci ve yazardı.

ILICAK VE SONER EKRANDA TARTIŞTI

Sabah yazarı Nazlı Ilıcak ve Cumhuriyet yazarı Şükran Soner programda bir yandan gündemdeki konuları tartıştılar. İki isim de olaylara farklı bakış açılarından yaklaşmalarına rağmen program boyunca gerilmeden ve sertleşmeden birbirlerine eleştirilerini dile getirdiler.

Programın sonunda sunucu Hökenek, Nazlı Ilıcak'ın 35 yıl sonra yeni baskısını Doğan Kitap'tan yapan "27 Mayıs Yargılanıyor" isimli çalışmasının tanıtımını yaparken TRT Haber de ilginç bir yanlışa imza attı.



TRT'DEN İLGİNÇ YANLIŞ

Hökenek, Ilıcak'ın yazdığı kitabı izleyicilerine gösterir ve kitap hakkında Ilıcak ile kısa bir sohbet gerçekleştirirken, TRT Haber'in operatörleri ekrana "27 Nisan Muhtırası 50. Yılında nasıl yorumlanıyor?" şeklindeki alt yazıyı koydular.

Sunucu Hökenek ve konuklar 27 Mayıs 1960'da gerçekleşen 27 Mayıs Askeri Darbesinin 50. yılını konuşmalarına rağmen; yaklaşık olarak 5 dakika kadar yanlış alt yazı ekranda kaldı.

Ardından Nazlı Ilıcak'ın kitap ile ilgili konuşması sürerken alt yazı değişti ve bu sefer de "50. Yılında 27 Nisan Muhtırası Gazeteci Nazlı Ilıcak Değerlendiriyor" şekline geldi.

27 NİSAN MUHTIRASI 2007 YILINDA YAŞANMIŞTI

TRT'nin alt yazıya yanlış olarak yazdığı 27 Nisan Muhtırası ise, 2007 yılında Genel Kurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yayınladığı basın duyurusuna verilen isim.