BIST 10.447
DOLAR 32,70
EURO 34,91
ALTIN 2.453,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kula çileği marka olma yolunda

Manisa'nın Kula ilçesinde yaygınlaşan çilek üretimi, ihracatçıların ve girişimcilerin ilgisini çekiyor.

Abone ol

Kula merkez ve köylerinde modern teknoloji eşliğinde yaklaşık bin dönümlük alanda üretilen Camarosa cinsi çilekler büyük ilgi görüyor. Kula'da çiftçilik yapan Yasin Ceyhan 8 dönüm araziye Camarosa türü çileği diktiğini belirtti.

Ceyhan bu çilek türünün, meyve etinin sert, çok iri ve aromalı, bitkilerinin çok çabuk olgunlaşması, Akdeniz bölgesi çilek yetiştiriciliğine en uygun ve nakliyeye dayanıklı olması nedebiyle çok tercih edildiğini söyledi.

Kimyasal kalıntı veya sağlığa zararlı hiç bir katkı maddesi içermeyen ve Avrupa Birliği (AB) standartlarında yetiştirilen Kula çileğinin sofraların aranan lezzeti olmaya aday olduğunu söyleyen Ceyhan, AB ve Rusya'nın kabul etmediği hiçbir kimyasal maddenin kullanılmadığı Kula çileğinden gurur duyduğunu, müşterilerin günler öncesinden sipariş için sıra aldığını belirtti.

Ceyhan, "Bugüne kadar Köprübaşı çileği ve sera çileği ile pazarda vardık. Geçen yıldan bu yana Kula çileği revaçta. Bugün Kula ve civarında 3 bin ton civarında çilek üretimi var. Önceleri Anamur ve Silifke'den çilek getiriyorduk, şimdi ise Kula'dan Rusya'ya çilek gönderiyoruz." dedi.
Yasin Ceylan, Kula'da çilek üretiminin yaygınlaşması ve marka haline gelmesiyle birlikte ilçe ekonomisine de önemli katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.