BIST 10.459
DOLAR 32,29
EURO 35,11
ALTIN 2.476,74
HABER /  GÜNCEL

Cinayeti araştıran polis çok şaşırdı

Okul önündeki cinayeti araştıran polisler aynı liseden geçen yıl ayrılan kızdan şüphelendiler ama başka bir olay çıktı.

Abone ol

Cinayet soruşturması öğretmen tacizini ortaya çıkardı. Kahramanmaraş'ta bir öğretmen, derslerine iyi not vermesi karşılığında öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

OKULU TERKETTİ ÇÜNKÜ...

Hoca Ahmet Yesevi Lisesinde edebiyat öğretmeni olarak görev yapan 33 yaşındaki Savaş Kalaycı'nın 20 Nisan günü okul çıkışında öldürülmesiyle ilgili olayı soruşturan cinayet bürosu ekipleri, geçen yıl aynı lisenin ikinci sınıfında okurken okuldan ayrılan 18 yaşındaki D.Ç'yi sorgulandı.

Kalaycı ile ilişkisi olup olmadığını araştırılan D.Ç, sorgusunda matematik öğretmeni V.B'nin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti.

BEN EVLERİNE GİTTİĞİMDE

D.Ç'nin verdiği ifadede, okulda çıkan dedikodu yüzünden eğitimine ara verdiğini, matematik öğretmeni V.B'nin kendisi lise 1'de iken evine davet edip ders çalıştırdığını belirterek, ''Ben evlerine gittiğimde eşi evde olmuyordu. İlk zamanlarda bana sadece sözlü tacizde bulunan öğretmenim sonra benimle derslerimi geçirme vaadi ile bana tacizde bulundu. Çıkan dedikodular üzerine de okulu terk ettim. Aileme bu konulardan bahsetmedim'' dediği öğrenildi.

D.Ç'nin ifadesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro ekipleri, V.B'yi gözaltına aldı. Suçlamaları kabul etmeyen V.B, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

20 SAAT BOYUNCA HERKESİ NASIL KANDIRDI?

[PAGE]

Afyonkarahisar'da dün akşam saatlerinde intihar edeceğini belirterek çıktığı 226 metre yüksekliğindeki sarp ve kayalık Afyon Kalesi'nde, sağır dilsiz olduğunu ileri sürüp 20 saat boyunca polisle yazışarak pazarlık yapan kişinin aslında sağır ve dilsiz olmadığı anlaşıldı.

Şahsı ikna çabalarına karanlık bastıktan sonra ara veren ve sabaha kadar olay yerinde nöbet tutan polisler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte şahsı ikna çalışmalarına yeniden başladı.

Sabah saatlerinde gazetecilerin olay yerinden kısa süreli uzaklaştığını gören kişi, polis ekiplerine gazetecilerin görüntü almaması kaydıyla aşağı ineceğini bildirdi.

Dün akşam saatlerinde ve bu sabah süren ikna çalışmasında yazıyla haberleşen ve polise sağır dilsiz olduğunu ileten şahsın, kaleden indirildiği sırada polisle konuştuğu dikkati çekti. Daha önce ismini Muhammet olarak açıklayan bu kişinin gerçek isminin Ali Yaşar olduğu açıklandı.

Polisten sadece gazetecilerin olay yerinden uzaklaştırılmasını istediği öğrenilen Yaşar, kaleden indirilmesi sırasında çevredeki esnafın tepkisiyle karşılaştı.

Yaşar, sorgulanmak üzere Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

BOŞ SINIFTA KIZ ÇOCUKLARINI SOYUYORDU İDDİASI

[PAGE]

Kayseri'de ilköğretim okulu 2. sınıf öğrencisi kız çocuklarına taciz ettiği iddiasıyla 49 yaşındaki öğretmen tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Kocasinan ilçesinde bir ilköğretim okulunda öğretmen 49 yaşındaki F.K., 2. sınıf öğrencisi 2 kız çocuğunu hafta sonu bir dershanede deneme sınavına götüreceğini ailelerine bildirdi.
Dershanedeki boş bir sınıfta 8 yaşlarındaki 2 kız çocuğunu soyundurduğu ileri sürülen öğretmen F.K., öğrencilerin durumu ailelerine bildirmesiyle gözaltına alındı.

Öğretmen F.K.'nın yanı sıra kız öğrencilerin ailelerinin de ifadesine başvuruldu. Alınan ifadelerin ardından öğretmen F.K. tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilirken, küçük çocukların psikolojilerinin bozuk olması sebebiyle derslerine giremedikleri öğrenildi.

OĞLU KUCAĞINDA NASIL ÖLDÜ?

[PAGE]

Konya'da dün el ele karşıdan karşıya geçmeye çalışan 5 ve 6 yaşındaki iki çocuk, 90 kilometreye yakın bir hızla giden otomobilin altında kalarak hayatını kaybetmişti. Kazada ölen çocuklar bugün toprağa verildi. Kaza sonrası 56 yaşındaki baba olay yerine gittiğinde çocuğunu gördüğünü ve kucağına aldığında öldüğünü söyledi.

Kaza, dün saat 19.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Barış Caddesi'nde meydana gelmişti. Fatih U. (30) idaresindeki 42 SR 761 plakalı otomobil seyir halindeyken, el ele tutuşup karşıdan karşıya geçmeye çalışan 5 yaşındaki Enes Avcı ile 6 yaşındaki Yusuf İnanç İlkan'a çarparak ölümüne neden olmuştu. Komşu çocukları olan Enes ile Yusuf'un cenazeleri Konya Numune Hastanesi morgundan alındı. Enes Avcı'nın cenazesi gözyaşları arasında Üçler Mezarlığı'na defnedilirken, Yusuf İnanç İlkan'ın cenazesi ise Balıkesir'in Susurluk ilçesinde defnedilmek yola çıktı.

KUCAĞIMA ALDIĞIMDA ÖLMÜŞTÜ
İki çocuk babası 56 yaşındaki Hüseyin Avcı, dün yaşadıklarını anlattı. Biri 13 yaşında, diğeri kazada kaybettiği 6 yaşında iki çocuğu olduğunu anlatan baba Avcı, "Biz eşimle markete gitmiştik, komşumuzun oğluyla birlikte onlar da yola doğru çıkmışlar. Marketten tam çıktım o sırada acı bir fren sesi duyarak o tarafa koşmaya başladım. Baktım ki oğlum yerde yatıyor, hemen kucağıma aldım ve nabzını kontrol ettim ölmüştü. Diğeri de komşumuzun çocuğuydu, birbirlerine çok bağlıydılar. Hatta olay anında bile el ele gidiyorlarmış, o da oğlum gibi kaza yerinde ölmüştü" dedi.

TEK ÇOCUKLARIYDI
6 yaşındaki Yusuf İnanç İlkan'ın 32 yaşındaki Uzman Çavuş babası İbrahim İlkan'ın tayininin Erzurum'a çıkması nedeniyle eşyalarını topladıkları öğrenildi. İlkan ailesinin tek çocukları Yusuf İnanç'ın, kazada hayatını kaybettiği haberini alan baba İbrahim ile anne Hatice İlkan'ın büyük üzüntü yaşadığı bildirildi.

Öte yandan, Barış Caddesi'nde hız sınırının sürücülerin çoğunluğu tarafından aşılması nedeniyle aileler tepkilerini dile getirdi. Oğlunu kaybeden babalardan Hüseyin Avcı, "Buraya ne tür önlem alınacaksa alınsın. Bugün benim çocuğum öldü, yarın bir başkasının çocuğu ölecek. Ben bir başka Enes'in ölmesini istemiyorum" şeklinde konuştu.

SÜRÜCÜ TUTUKLANDI
Öte yandan, kazanın hemen sonrasında bir sitenin güvenlik kamerasına görüntüler takıldı. Görüntülerde, otomobilin hızla çarptığı çocukların bedenleri yolda sürükleniyor, çevredeki insanlar ise yardıma koşuyor. Olayla ilgili gözaltına alınan sürücü Fatih U. ise, bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Trafik ekiplerinin tuttuğu rapora göre, sürücünün hız sınırını yüzde 30 aştığı öğrenilirken, 32 metre fren izi bulunduğu belirtildi.

BAYILAN ADAM AYILDIĞINDA İLK NE YAPTI?

[PAGE]

Havaların sıcak olması nedeniyle tansiyonu düşen ve bayılan şahıs, kendine gelir gelmez sigara içti.

Edinilen bilgiye göre, Valilik yanında bulunan Eski Zey Caddesi üzerinde yürürken tansiyonu düşen Abuzer Şeker baygınlık geçirdi. Olduğu yere yığılan şahsa ilk önce esnaf ve vatandaşlar müdahale etti. Vatandaşların müdahalesiyle kendine gelen şahısa olay yerine gelen sağlık ekipleri de müdahale etti.

Kendine gelen şahıs cebinden çıkardığı sigarayı yakarak içmeye başladı. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında sigara içen şahıs, ambulansla daha sonra devlet hastanesine götürüldü.

2 ERKEK KARDEŞE TECAVÜZ EDİLİNCE

[PAGE]

Bursa'nın İznik ilçesinde, 9 ve 10 yaşlarındaki ilköğretim okulu öğrencisi 2 erkek kardeşe tecavüz ettikleri iddiasıyla 2 çocuk tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, ilköğretim okulu 3 ve 4. sınıf öğrencisi 2 erkek kardeşe 1 yıl önce tecavüz ettikleri öne sürülen H.T. (15) ve arkadaşı E.A. (15), çocukların annesinin şikayeti üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

H.T ve E.A, sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.