BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir polisi kontör avcılarını avladı

Kontör dolandırıcılarına yönelik operasyon yapıldı. Vergi memurları da katıldı. 22 işyeri arandı.

Abone ol

Türkiye genelinde ''kontör dolandırıcılığı''na yönelik başlatılan operasyon kapsamında polis, vergi memurları ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) görevlilerinin katılımıyla İzmir'deki 22 iş yerinde arama yaptı.

İş yerlerine toplam 130 bin liralık para cezası uygulandığı, sahte kimlikle telefon hattı çıkararak kontör dolandırıcılığına karıştıkları ileri sürülen 2 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, kontör dolandırıcılığına yönelik uzun süren takibin ardından yurt genelinde başlatılan operasyonlar kapsamında, İzmir'de 8 firmaya ait 22 iş yerine, polis, İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı ve SGK İzmir Bölge Müdürlüğü görevlilerinin katılımıyla eş zamanlı baskın yapıldı.

Vergi Dairesi ve SGK görevlilerinin denetimleri sonucu iş yerlerine, eksiklik ve usulsüzlükler nedeniyle toplam 130 bin lira para cezası uygulandığı belirtildi.

İş yerlerinde bazı suçlardan yakalanan 15 kişiden 13'ünün savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı, 2 kişinin ise gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınan Y.T. ile cep telefonu bayisi N.Y'nin, sahte kimliklerle GSM hattı çıkardıkları, bu hatlardan aradıkları kişilere kendilerini bir meşrubat firması yetkilisi gibi tanıtıp ''ödül kazandınız'' ya da savcı, polis gibi tanıtıp ''Ergenekon operasyonunda tutuklanan zanlılarla telefon görüşmeleriniz tespit edildi'' diyerek para veya kontör göndermelerini istedikleri, böylelikle dolandırıcılık yaptıkları iddia edildi.

Sorguları tamamlanan N.Y. (33) ile Y.T. (36) ''Kişisel verilerin usulsüz kullanılması'', ''Suç uydurma'', ''Sahtecilik ve dolandırıcılık'' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.