BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Trakya Çalgıları Yarışması sonuçlandı

Çatalca Belediyesi'nin düzenlediği, 11. Erguvan Festivali’nde Trakya düğün çalgıları yarıştı.

Abone ol

11. Erguvan Festivali kapsamında düzenlenen Trakya Düğün Çalgıları Yarışması’na Mimarsinan, Gaziosmanpaşa, Tekirdağ, Çorlu, Silivri ve Çatalca’dan gruplar katıldı.

Yarışmada gruplar, Trakya yöresine ait birbirinden güzel parçalar seslendirerek izleyicileri hem oynattı, hem de hüzünlendirdi. Yarışma sonrasında ise, Silivri’den katılan Hi-caz grubu birinci olurken, Mimarsinan’dan gelen Kali Grubu 2. ve Çorlu’dan gelen Grup Prestij 3. oldu.

Çatalca Belediyesi 11. Erguvan Festivali renkli görüntülere sahne olmaya devam ediyor. Festival bünyesinde düzenlenen Trakya Düğün Çalgıları Yarışması’na yedi grup katıldı. Yarışmada Mimarsinan’dan gelen Kali Grubu ilk olarak sahne aldı. Her grubun üç parça çaldığı yarışmada sırasıyla, Gaziosmanpaşa’dan Sarıgül Romanları, Tekirdağ’dan Birol ve Arkadaşları, Çorlu’dan Grup Prestij, Silivri’den Grup Hi-caz, Çatalca’dan Grup Hicaz Bass ve yine Çatalca’dan Özkan Güven ve Arkadaşları katıldı. Yarışmada İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, Öğretim Üyesi Serhat Tansu’nun jüri başkanlığını yaparken juri, Kültür Üniversitesi Türk Sanat Müziği Bölümü Öğretim Üyesi Ali İlikhan, Türk Sanat Müziği Saz Sanatçısı Ferhat Celavlı, Klarnet Sanatçısı Savaş Zurnacı ve Çatalca Belediyesi Müzik Dans Okulları Öğretmenleri İmam Bakır Demirkul, Fırat Sabuncuoğlu ve İlter Sabuncuoğlu’dan oluştu.

Yarışmada jürinin verdiği karar neticesinde ise, Silivri’den katılan Hi-caz grubu birinci olurken, Mimarsinan’dan gelen Kali Grubu 2. ve Çorlu’dan gelen Grup Pirestij 3. oldu. Dereceye giren gruplara ödüllerini, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara verdi. Yarışmada Birinci 5000 TL, ikinci 3000 TL ve üçüncü olan grub 2000 TL ödül kazandı.