BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,24
ALTIN 2.446,46
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Küçükçekmece Göl Festivali sona erdi

Küçükçekmece Belediyesi 5. Uluslararası Göl Festivali, cumartesi akşamı yapılan gösterilerle sona erdi.

Abone ol

Programın ardından bir konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay organizasyona gösterilen ilgi için konuklara teşekkür ederek,

"Bu güzel akşamda, tüm Küçükçekmecelilere ve Festivalimize emeği geçen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Yine göl festivali anısına, plaketlerini sunduğumuz basın mensuplarına da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Ve teşekkürün büyüğü Küçükçekmecelilere…Siz değerli konuklarımıza… Çünkü burada bizi yalnız bırakmadınız. Özellikle bu yıl, festivalimiz farklı bir konseptte icra edildi. Gelen ekipler ülkelerin renklerini ve kültürlerini burada bizlerle paylaştılar. Doğrusunu söylemek gerekirse, yeterli katılımın olup olamayacağı konusunda biraz da tereddütlüydük. Ama bu noktada, hiç tereddüde yer olmadığını bize gösterdiniz.

Bir zamanlar hayallerimiz vardı. Küçükçekmecemizi İstanbul'un kültür ilçesi yapmak gibi...Artık bugün hayallerin ötesine geçtik ve bunu gerçekleştirdik. İlçemizi, sadece İstanbul’un değil Türkiye'nin de kültür sanat merkezi haline getirmek ve dünyadaki eşdeğerleriyle rekabet edecek noktaya çıkarmak istiyoruz. Yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde el ele olalım. Bu ülkenin insanlarının her güzelliğe layık olduğuna inanıyorum. Her türlü zorluğu aşabilecek yeteneğe ve kudrete de sahiptirler"
diye konuştu.

Daha sonra yerel ve ulusal basın mensuplarına katkılarından dolayı plaket verildi. Programın sonunda tüm katılımcılar hep birlikte 10. yıl Marşını söyledi. Festivalin sunumuna ayrı bir renk katan 'Hopdedik Ayhan' lakaplı Ayhan Güngör yaptığı esprilerle seyircilere eğlenceli dakikalar yaşattı.

Gecenin sürpriz konukları olan "Yetenek Sizsiniz Türkiye" yarışmasının birincileri Bilal-Uğur ikilisi ve Serkan Kılıç yaptıkları şovlarla gecenin diğer renkleriydi.

Yerel basının yanı sıra ulusal basının da izlediği festivalin son gecesine, Küçükçekmeceliler yoğun ilgi gösterdi. Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ”Küçükçekmece 5. Uluslararası Göl Festivali”nin son gecesinde, tüm gruplar coşkulu gösterileriyle geceye renk kattı. 8 gün süren festivalde farklı birçok etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe katılan 9 ülkenin halk oyunları ekipleri festival boyunca kendi kültürlerine ait halk oyunlarından performanslar sergiledi.

Halkının yoğun ilgi gösterdiği festival alanı oldukça kalabalıktı. Gösteri öncesi sinevizyonda yabancı grupların bir hafta boyunca İstanbul'da çeşitli mekanlarda yaptıkları etkinler gösterildi.

Gecenin ilk performansını Belçika ekibi sundu. Ardından Portekiz, Arnavutluk, Tayvan, Gürcistan ve ABD ekiplerinin gösterileriyle devam edildi. Son olarak Türkiye grubu, Kırklareli yöresinden sergilediği oyunla gecenin finali tamamlandı.