BIST 10.341
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.407,44
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Endonezyalı gelin müslüman oldu

Endonezya'dan Zonguldak'a gelin geldi burada müslüman oldu. Komang Tri Astari'nin yeni ismi ise Tuana!

Abone ol

Zonguldaklı gençle evlenerek İslamiyeti seçen Endonezyalı Komang Tri Astari, İl Müftülüğünde düzenlenen törenle müslüman oldu.

Alınan bilgiye göre, Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir otelde çalışan Ferdi Kabacalı ile Endonezyalı Komang Tri Astari (20), evlenmeye karar vererek durumu ailelerine bildirdi.

Ailelerinden evlilikleri konusunda olumlu yanıt almaları üzerine Kabacalı, Astari'yi Zonguldak'a getirerek ailesi ile tanıştırdı. Bu arada Astari'nin Müslüman olmak istediğini belirtmesi üzerine çift, Zonguldak İl Müftülüğüne başvuruda bulundu.

Müftülükte yapılan merasimde, İl Müftüsü Selahattin Emen, İslam dini hakkında temel bilgileri vermesinin ardından Komang Tri Astari, kelimeişehadet getirdi ve gençlerin imam nikahı kıyılarak dua edildi.

Müftü Selahattin Emen, ''Tuana'' ismini alan Astari'ye Kur'an-ı Kerim ve dini kitaplar hediye ederek ''ihtida belgesi'' verdi.

Ferdi Kabacalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalıştıkları otelde tanıştıkları Tuana ile evlenmeye karar verdiklerini söyledi. Tuana'nın, Müslümanlığı seçmesinde kendisi ve ailesinin hiçbir zorlaması olmadığını anlatan Kabacalı, ''Kendisi bana 'ben Müslüman olmayı istiyorum' dedi. Eşim, kalben isteyerek Müslüman oldu. Bu benim için de mutluluk verici bir olay'' dedi.

Türkçe'yi tam olarak konuşamayan Tuana da çok sevdiği eşinin yaşantısından etkilendiği için İslamiyeti seçtiğini, bundan dolayı da mutlu olduğunu belirtti.