BIST 10.295
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.402,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erguvan Festivali’nde söyleşiler sürüyor

Çatalca Belediyesi’nce düzenlenen 11. Erguvan Festivali’nde 'Terör Batağında Türkiye' konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Abone ol

“Terör Batağında Türkiye” konulu söyleşiye CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ümit Zileli katıldı.

Konuşmacı olarak davet edilen CHP Parti Meclisi Üyesi Gürsel Tekin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile il dışında olması nedeni ile katılamazken Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı, CHP MYK Üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum ise trafiğe takıldığı için söyleşiye katılamazken festival kapsamında akşam saatlerinde yapılan diğer programlara katılarak festivale coşkusuna ortak oldu.

Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Erguvan Festivali’nde aydınlanma ve bilinçlenme günleri devam ediyor. Festivalin ikinci gününde düzenlenen panelden sonra önceki günde yine bir söyleşi vardı.

Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan söyleşiye CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ümit Zileli katıldı. “Terör Batağında Türkiye” konulu söyleşiye vatandaşlar tarafından katılım bir hayli fazlaydı. CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter’in konuşmalarıyla başlayan söyleşide Serter, Güneydoğu’da terörün bitmesi için o bölgenin kalkınması gerektiğini, çok önemli olan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP)’ın bitirilmesi gerektiğini ve bu proje ile birlikte, ortaya çıkacak verimli topraklarda tarımında yükselişe geçeceğini, tarımın o bölge insanına getiri sağlayacağını belirtti. Terörün sadece Güneydoğu’da bulunan, ikamet eden vatandaşlar için değil, tüm herkes için de potansiyel tehlike olduğunu belirten Serter, Siirt’te bulunmuş olduğu bir gezide, bir köyün tamamıyla yakıldığını ve orada bulunan vatandaşlarımızın zorla başka bir yere göç ettirildiğine şahit olduğunu söyleyerek; “artık insanlarımız zorla göç ettirilmesin ve herkes doğduğu büyüdüğü yerde yaşasın” dedi.

Milletvekili Nur Serter’den sonra konuşmasını yapan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ümit Zileli ise; terörün sadece silahlı manada olmadığını, Terörün sınıflandırma yapılamayacağını belirten Zileli, son sekiz yılda, silahlı terörün kendisini daha belirgin bir şekilde gösterdiğinin altını çizdi.

Söyleşi sonrasında vatandaşlar tarafından, konuşmacılara sorular soruldu ve konuşmacılar bu soruları cevapladılar. Sonrasında ise, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından Ümit Zileli ve Nur Serter’e günün anısına birer “teşekkür plaketi” verdi. Daha sonra Ümit Zileli kitaplarını vatandaşlara imzaladı.