BIST 10.323
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.405,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konya'da hastane kavgası büyüyor

Atilla Kart Numune Hastanesi yerine alışveriş merkezi yapılmasının düşünüldüğünü iddia ederken Sami Güçlü bu iddiaları reddetti.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, bazı sermaye gruplarının, Konya Numune Hastanesi'nin yerine yapılacak modern hastane projesini engellemeye çalıştığını söyledi. Kart, rantı yüksek bir bölgede bulunan Numune Hastanesi'nin yerine alışveriş merkezi yapılmak istendiğini öne sürdü.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında Merkez Selçuklu ve Meram ilçe belediyeleriyle ilgili çeşitli yolsuzluk iddialarına değindi. Bazı belgeler gösteren Kart, söz konusu belediyelerde görevli bazı kişileri imar yolsuzluğuna bulaşmak ve paravan şirket kurarak kara para aklamakla suçladı.

Kart, toplantıda Konya Numune Hastanesi ile ilgili çeşitli iddialar ortaya attı. Numune Hastanesi'nin yıkılıp yerine modern hastane yapılması projesini kendilerinin de desteklediğini dile getiren Kart, ancak bu projenin durdurulması için bazı kişilerin devreye girdiği yönünde duyumlar aldıklarını söyledi.

RANTI EN YÜKSEK ALANLARDAN BİRİ

Numune Hastanesi'nin yerini "Konya'da rantı en yüksek alanlardan biri" olarak nitelendiren Kart, bazı sermaye sahiplerinin devreye girerek, yeni hastane projesini durdurup bu alana alışveriş merkezi yapma girişiminde bulunduğu duyumunu aldıklarını anlattı.

Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Yılmaz'ın istifasının perde arkasında da bu tür girişimlerin olduğunu öne süren Kart, olay karşısındaki duruşu ve istifası nedeniyle Başhekim Yılmaz'a teşekkür etti.

BAŞHEKİM NE DEMİŞTİ?

İktidar partisi yetkililerinin bu konuda bir açıklama yapmasını beklediğini ifade eden Kart, iddiaların takipçisi olacağını belirtti. Konya Numune Hastanesi eski Başhekimi Prof. Dr. Osman Yılmaz, iddialarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Göreve gelmeden önce bana 'Numune karışık' diyorlardı. Çok daha karışık olduğunu anladım. Bizim projemizin uygulama safhasına geçmesi için Sağlık Bakanlığı bize talimat vermedi, proje kaldı ve ben bıraktım. Biz buraya kadar getirebildik. Başhekim kalarak daha fazla devam edemeyeceğimi anladım. İnşallah bu proje devam eder. Ben başhekimlik için buraya gelmedim. İhtiyacım da yok. Ben buraya bu hastaneyi yapmaya geldim. Başhekimlikten ayrıldım ancak dışarıdan mücadeleye devam ederek bu hastaneyi yaptıracağım. Daha etkin olacağım, bu hastanenin yapılması için ne gerekiyorsa yapacağım. Yeni gelen başhekim de en fazla bir ay kalır. O da istifa eder."

SAMİ GÜÇLÜ İDDİALARI REDDETTİ

Konuyla ilgili olarak sitemize bir açıklama yapan AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü ise, Numune Hastanesi’nin yerine alışveriş merkezi yapılmasının düşünüldüğü şeklindeki iddiaları reddetti. Konuyla doğrudan kendisinin ilgilendiğini belirten Güçlü, Başhekim Osman Yılmaz’ın istifasının siyasi iradeyle alakası olmadığını da ileri sürdü. Bu konuda Güçlü “Başhekim, doktorlar arası bazı çekişmeler yada Numune Hastanesi’nin iç karışıklığı sebebiyle istifa etmiş olabilir. İstifasında siyasi iradenin hiçbir dahli yoktur. Numune Hastanesi’nin yenilenmesi projesini AK Parti Konya milletvekilleri adına bizzat ben takip ediyorum. Hastanenin amacı dışında ticari bir alana dönüştürülmesi gibi bir niyet de yok. Üstelik hastanenin yenilenmesi projesi bakanlıkça kabul edildi. Bakanımız Recep Akdağ bey projeyi onaylarken Türkiye’nin en modern hastanesi olmuş da demişti. Proje şu aşamada uygulama projesi aşamasında. Hastaneye yeni alanlar kazandırmayı, ulaşımını kolaylaştıracak geniş yollar yapmayı düşünüyoruz. Bu konuda da Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi gibi kurumlarımıza da gerekli bilgileri verdik” diye konuştu.