BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,09
ALTIN 2.475,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Trafik kitap okuyan çocuklar için durdu

Niğde'de, cadde ve sokaklara dağılan öğrenciler kahvehanelerde oyun oynayanları kaldırarak kitap okudu.

Abone ol

Niğde'de, cadde ve sokaklara dağılan öğrenciler kahvehanelerde oyun oynayanları kaldırarak kitap okudu. Çocukların dikkatinin dağılmaması için trafik bir süre ulaşıma kapatıldı.

Niğde'nin Çiftlik ilçesinde ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin sıra dışı kitap okuma kampanyası ilçede yaşayanların dikkatini çekti.

Yaklaşık 200 öğrenci ve 30 öğretmenin katıldığı kitap okuma kampanyasında caddelere dağılan çocuklar ellerindeki kitapları, oturdukları kaldırımlarda okumaya başladı. Projeye destek veren polisler ise trafiği bir süre keserek çocukların kitap okurken dikkatinin dağılmasını önledi.

İlçe merkezine dağılan ve dikkatli bakışlar arasında kitap okumaya devam eden öğrencilerin ciddiyeti kahvehanede oyun oynayan vatandaşları da etkiledi. Kimisi güneş altına, kimisi başından ayrılamadığımız televizyonun üzerine kimisi ise Söğüt gölgesine oturan çocukların hiçbir şey yokmuş gibi kitap okumaya devam etmesi vatandaşların dikkatini çekti.

Kahvehanelere de giden öğrenciler, oyun oynayan vatandaşları yerlerinden kaldırarak kitap okumaya başladı. Çocukların bu isteğine direnmeyen vatandaşlarda geleceğin teminatı olan çocukların okuma arzusundan mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

Yaklaşık bir saat süren açık havada kitap okuma etkinliğinin ardından Şehit Şakir Tekin İlköğretim Okulu bahçesinde ilçe genelindeki okullardan 60 öğrencinin katıldığı kitap okuma yarışmasının ödülleri dağıtıldı.

Birinciye diz üstü bilgisayar, ikinciye bisiklet ve üçüncüye ise çeyrek altının hediye edildiği törende konuşan yarışma birincisi Asmasız İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Seval Işıldar, arkadaşlarını bol bol kitap okumaları konusunda uyardı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, yapılan araştırmalarda Japonya'da bir kişinin yılda 16 kitap okuduğunu Türkiye'de ise 16 kişinin yılda 1 kitap okuduğunun belirlendiğine dikkat çekerek, Türkiye'nin gelişmesi ve büyümesi için kitap okumanın önemine değindi.