BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,11
ALTIN 2.518,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Türk Telekom'dan 3 oyuncuyla sözleşme

Türk Telekom, Banvit'den Yunus Çankaya, Aliağa Petkim'den Ceyhun Altay ve Erdemirspor'dan Ümit Türkoğlu ile resmi sözleşme imzaladı.

Abone ol

Kulüp binasında düzenlenen ve genel menajer Ahmet Arif Turhan, baş antrenör Ömer Faruk Akagün'ün ve yardımcı antrenör Gencer Baytimur'un hazır bulunduğu töreninde, 25 yaşındaki Yunus Çankaya, 24 yaşındaki Ceyhun Altay ve 29 yaşındaki Ümit Türoğlu kendilerini 2 yıllığına Türk Telekom'a bağlayan sözleşmeye imzayı attı.

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Ahmet Arif Turhan, hedefleri doğrultusunda ilk imzaları attırdıklarını belirterek, "Hedeflerimiz, vizyonumuz ve misyonumuz çerçevesinden teknik yönetimimizin isteği doğrultusunda ilk transferlerimizi yapmış bulunuyoruz. Transferlerimiz devam edecek. Büyük bir araştırma içindeyiz.

Sistemli olarak çalışıyoruz. Antrenörümüz dahil bütün yapacağımız sözleşmeler en az 2 yıllık. 3. yıldan itibaren çalışmalarımızın meyvesini alacağımızı düşünüyorum" dedi.

Baş antrenör Ömer Faruk Akagün ise, sıfırdan bir kadro kurduklarını ifade ederek, "Transfer harekatına başladık. Türkiye'de özellikle Türk oyuncuların transferinde bir kısır döngü var. Bu yüzden transfer edebileceğimiz oyuncu sayısı kısıtlı. Yaptığımız derin araştırmalar sonunda yapımıza uygun oyuncuları kadromuza katıyoruz. Takım oyunu oynamak istiyoruz.

Bu doğrultuda transferler yapıyoruz. Genç bir ekip kuracağız. Ama genç bir ekip kurduktan sonra da Ankara'da seyircimizin önünde mağlup olma gibi bir niyetimiz yok. Yabancı oyuncu seçimi için ben Amerika'ya yardımcım Gencer Baytimur ise Fransa'ya gidecek.

Ankara seyircisini coşturacak transferler yapmak istiyoruz. Yabancı transferi için NBA draftlarının bitmesini bekleyeceğiz. Yabancı oyuncularımız büyük bir ihtimalle 15 Temmuz'dan sonra netleşecek" ifadelerini kullandı.

Ömer Faruk Akagün, Genç Telekom'dan A takıma dahil ettikleri Can Uğur Öğüt ve Sertaç Şanlı'dan sonra genç Gökhan Karabıyık'ı kadrolarına kattıklarını söyledi. Akagün, bu oyuncuları laf olsun diye kadrolarına almadıklarını ve genç oyunculardan faydalanmak istediklerini sözlerine ekledi.

Yunus Çankaya imza töreninde yaptığı konuşmada, kulüp olarak güzel hedefler konduğunu belirterek, takım olarak mücadele eden, her topa atlayan bir ekip olacaklarını söyledi.

Ceyhun Altay, kendisine böyle bir şans verildiği için mutlu olduğunu ifade ederek, kendisine güvenenleri mahcup etmeyeceğini dile getirdi.
Ümit Türkoğlu ise, Türk Telekom'un daha önce yapılmamış bir şekilde yeniden yapılanmaya gittiğini vurgulayarak, bu yapılanma içinde kendisine de görev verildiği için mutlu olduğunu kaydetti.