BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muhtarlar 2B'yi öğreniyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın Danışmanı Orman Yüksek Mühendisi Özcan Çelik, 2B alanlarıyla ilgili muhtarları bilgilendirdi.

Abone ol

ASAT’ta düzenlenen ‘Belediye-Halk-Orman İlişkileri’ toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile eşi Dr. Günseli Akaydın, CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, CHP ilçe başkanları, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp ve muhtarlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Akaydın, 2B alanlarının Antalya için çok önemli bir sorun olduğunu söyledi. Antalya sınırları içindeki toprak alanlarının yüzde10’unun 2B alanı olduğunu ifade eden Başkan Akaydın, bu alanların bir kısmının tarım arazisi ve konut olarak kullanıldığını, ancak 2B arazilerinin önemli bir kısmının da vasıfsız arazi olduğunu kaydetti.

Başkan Akaydın’ın Danışmanı Orman Yüksek Mühendisi Özcan Çeltik de dinleyicilere 2B konusunda geniş bilgi aktardı. Orman ile ilgili Anayasa’daki maddelerin ne anlama geldiğini anlatan Çeltik, geçmişten günümüzde değişen yasaları tek tek anlattı. Özcan Çeltik, 2B alanlarıyla ilgili muhtarların sorularını yanıtladı.

CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken ise 2B konusundaki TBMM’deki görüşmeleri ve CHP’nin bu konudaki görüşlerini dile getirdi. Ülken, 2B alanlarının rant kapısı değil, kullananların uygun taksitlerle sahip olması gerektiğini söyledi.