BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,71
ALTIN 2.408,54
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Topbaş İDO özelleştirmesi için tarih verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye şirketlerinin özelleştirmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Biz ilk defa belediye şirketlerinin bütün bilançolarını internete koyduk. Bizi bu konuda itham eden ana muhalefet partisi, hiçbir büyükşehir belediyesinin Belediye İktisadi Teşebbüsleri bilançosunu internete koymadı’’ dedi.

Star gazetesinde yer alan habere göre, Sao Paulo dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topbaş, İDO’nun özelleştirilmesine danışmanlık yapacak firmanın belirlendiğini ve çalışmaların yürütüldüğünü anımsattı. İDO’nun özelleştirilmesine ilişkin bir fiyat açıklamak istemediklerini, mümkün olan en karlı satışı gerçekleştirmek istediklerini belirten Topbaş, amaçlarının, bu yılın sonuna kadar bu özelleştirmeyi yapmak olduğunu ama beklentilerine cevap vermeyecek bir durumun ortaya çıkması halinde bunu geciktirebileceklerini ifade etti.

İDO’nun, halka arz veya blok satışla nasıl özelleştirileceğinin danışman firma tarafından belirleneceğini kaydeden Topbaş, hangi yöntemin daha karlı ve getirisi yüksek bir yöntem olduğu konusunda çalışıldığını söyledi. Topbaş, İGDAŞ’ın özelleştirilmesinin ise daha erken olabileceğini belirtti.

ŞİRKETLER DEĞERLENDİ

"Değer olarak geçmişle mukayese ettiğimiz zaman şirketlerimiz gerçekten başarılı bir çalışma içerisindeler’’ diyen Topbaş, şöyle devam etti: ‘’Şirketler değer kazandı. İSPARK’ı kurduk. Gelirlerinin nereye gittiği belli olmayan bir kaynak, bu kentin kendi kaynağı haline geldi. Bugün 1.5-2 milyar dolarlardan bahsediliyor, piyasa değeri olarak talep edenler var. Henüz onu gündeme getirmedik ama o da ileride düşüneceğimiz projelerin içine girebilir.’’