BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,38
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Simavda öğrenirken kazandılar

Türkiye İş Kurumu'nun (İş-Kur) Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yaparak Kütahya’nın Simav ilçesinde açtığı Tekstil Kursları sona erdi.

Abone ol

Kursların son günü atölyeleri ziyaret eden Simav Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdullah Seymanoğlu, kursiyerlerin yanı sıra firma yöneticileriyle görüşerek gelişmelerle ilgili bilgiler aldı.

4 ay süren meslek kurslarında hanımların ürettiği penye ve iç çamaşırlarının bir bölümünün ihraç edildiğini ifade eden Abdullah Seymanoğlu,” Kursiyerlerimiz öğrenirken kazanmaya başladı. Düne kadar sökük dikmesini bilmeyen hanımlarımız şimdi tekstil ustası oldu” dedi. Tekstil dalında Simav’da İş-Kur destekli 2 ayrı yerleşim biriminde meslek kursları açıldığını ifade eden Abdullah Seymanoğlu, bu kurslarda eğitim gören 40 dolayındaki kursiyerin sınavdan geçirilerek ustalık belgesi aldığını vurguladı. İş-Kur’un kursiyerlerin sigortasını yaptığı gibi günlük ücretlerini ödediğini anlatan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdullah Seymanoğlu, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün de kurs öğretmenlerinin maaşları ile sosyal giderlerini karşılayarak istihdama yönelik bu önemli projeye destek sağladığını kaydetti.Kursların ekonomiye katkılarının önemine işaret eden Seymanoğlu,” Projede emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu.