BIST 10.169
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.400,26
HABER /  POLİTİKA

Taş atan çocukları kurtaracak 3 formül

Taş atan çocukların ağır cezalar almasını önlemek için hazırlanan yasa tasarısı yerine üç yeni formül gündemde.

Abone ol

Hükümet, uzun süredir Adalet Komisyonu gündeminde bekletilen taş atan çocuklar yasa tasarısı yerine 3 yeni formül üzerinde çalışıyor. Bu hafta, yeni bir yasa teklifinin Meclis Başkanlığı'na sunulup tatilden önce yasalaştırılması bekleniyor.

Sabah'ın haberine göre AK Parti, yeni bir düzenlemeyi Meclis gündemine taşıma görüşünü benimsedi. Bu formüllerden biri ya da ikisi tercih edilip Meclis gündemine taşınacak. AK Parti'nin formülleri şöyle:

İNFAZ İNDİRİMİ:
Halen terör suçuna karışan çocuklar için infaz süresi 4/3 olarak uygulanıyor. Yani 10 yıl ceza alan bir çocuk bunun 7.5 yılını cezaevinde geçiriyor. Bu sürenin çocuklar için 4/2 ya da daha farklı bir orana indirilmesi planlanıyor.

BİR DEFALIK AF:
Taş atmak, izinsiz gösteriye katılmak gibi suçları ilk kez işleyen çocuklara dolaylı yoldan af gelecek. Bu suçu ilk kez işleyenler cezaevine girmeyecek. Bunun yerine denetimli serbestlik ya da hükmün açıklanmasının ertelenmesinden yararlandırılacak.

CEZA İNDİRİMİ:
İzinsiz gösteri, propaganda, taş atma gibi suçların cezaları indirilecek. Ancak bu durumda indirimlerden herkesin yararlanması gündeme gelecek. AK Parti, bunun kamuoyunda rahatsızlık yaratmasından endişe ediyor.