BIST 9.682
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.425,21
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

TOGG'dan yeni model müjdesi C segment sedan çalışmaları başlıyor

TOGG SUV tipinden sonra sedan model çalışmalarına başlıyor. TOGG Üst Yöneticisi Karakaş, "C segment sedanla ilgili çalışmalarımıza da başladık" dedi.

Abone ol

Türkiye'nin ilk yerli otomobili olacak olan TOGG'dan yeni model çalışmalarının başladığı müjdesi geldi. TOGG Üst Yöneticisi Karakaş, "C segment sedanla ilgili çalışmalarımıza da başladık" dedi.

C Segment TOGG, lansman etkinliğinde gösterilmiş daha sonra ise çoğunlukla SUV modeller basında yer almıştı. 

togg sedan

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'ün üst düzey yöneticisi Mehmet Gürcan Karakaş, yeni bir model üzerinde çalışmalara başlandığını duyurdu. ''Çalışanların yüzde 24’ü kadın, bunda hedefimiz yüzde 30 civarında. Yüzde 44’ün üzerinde master ve doktora tecrübesi olan arkadaşlarımız var. Övündüğümüz konulardan bir tanesi de yurtdışında çalışan 27 arkadaşımızı ülkemize geri kazandırdık'' diyen Karakaş, C segment sedanla ilgili detaylar da paylaştı.

TOGG’un hedeflerine değinen Karakaş, ''Küresel boyutta faaliyet gösterip rekabet edebilecek marka oluşturmak. Bunun fikri ve sınai mülkiyet hakkına yüzde 100 sahip olmak. İkincisi; Türkiye’deki mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak. İnternet dünyasında oluşturduğumuz bu çekirdek sadece Türkiye ile sınırlı kalmayacak, kendi kendine gelişecek bir sistem. Bunu yaparken tamamen yeni nesil teknolojilerin kullanıldığı doğuştan elektrikli akıllı bir cihazın etrafında geliştirildiği bir yapıdan bahsediyoruz'' diye konuştu.

Karakaş, batarya konusunda şöyle konuştu: ''Batarya teknolojisi dediğimizde, bataryayı paketlemek anlaşılmamalıdır. Bataryayı herkes bir şekilde paketlemek zorunda. 400-500 kilogram olan bir paket. Yakınlardan bir yerde üretilmesi lazım. Teknolojiye sahip olmak istiyorsanız; hücresine, hücrenin kimyasına, batarya yönetim sistemine ve ısı yönetim sistemine sahip olmamız gerekiyor. Yolun başından itibaren bu konuyu nasıl çözeriz diye kafa yorduk. Çözümü; dünyanın önde gelen üreticilerden bir tanesiyle iş birliği yaparak ve seri imalatı yaparken onlarla beraber üretime başlayacak şekilde kurgulayarak bulduk.''