BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.434,72
HABER /  DÜNYA

Toboil kurucusu Bahtiyar Azizli’den Türkiye’ye geçmiş olsun mesajı

Kardeş ülke Azerbaycan’da faaliyet gösteren Toboil’in kurucusu ve aynı zamanda müdürü olan Bahtiyar Azizli, Türkiye’de günlerdir devam eden orman yangınlarından ötürü gerek devlet adamlarına gerekse yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Abone ol

İklim değişikliklerine bağlı olarak artan orman yangınları ile mücadelenin önemine değinen Bahtiyar Azizli, en önemli mücadele şekli her zaman bu tür yangınlara karşı hazırlıklı olmak olduğunu söyleyerek ülkesi Azerbaycan’ın, Türkiye’ye verdiği destekten dolayı gurur duyduğunu söyleyerek, “Bizler iki devlet bir millet olarak, her zaman birbirimizin yanında olmalıyız” dedi.

Orman yangınlarının ardında bıraktığı tahribatın düzeltilmesinin zaman alacağını da ifade eden Bahtiyar Azizli, “Doğal yaşama son derece zarar veren yangınlara karşı herkesin sorumluluğunun farkında olması gerektiğini düşünüyorum” dedi. Orman yangınlarının sadece devletin meselesi olmadığının altını çizen Bahtiyar Azizli, “Bu zorlu süreçten devlet millet işbirliği ile kolayca çıkılacağını düşünüyorum, devletin yangından zarar gören vatandaşlarının her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağını ve zararlarını tazmin edeceğini de öngörüyorum” dedi.

'Doğayı gözümüz gibi korumalıyız'

Yanan orman alanlarının eski haline gelmesinin uzun yıllar alan bir süreç olduğunu aktaran Bahtiyar Azizli, “Temennimiz odur ki; İnşallah bir daha böyle felaketler ile karşılaşılmasın.” dedi. Orman yangınlarının vahşi hayatı da tehdit ettiğini belirten Bahtiyar Azizli, yanan hayvan görüntülerinin yanı sıra kapkara olmuş orman alanlarının kendisini derinden üzdüğünü belirtti. Şirket olarak kendilerinin de doğayı koruyucu ürün ve hizmetler sunduklarını ifade eden Bahtiyar Azizli, “İş yalnızca bununla bitmiyor tabii, doğaya saygılı olmanın yanında doğayı gözümüz gibi korumalıyız. Çünkü artık biliyoruz ki doğa kendisinden aldıklarımızı her zaman fazlası ile geri alıyor” dedi Bahtiyar Azizli, son söz olarak “Kardeş ülke Türkiye’de yaşayan bütün halka geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum” dedi.