BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan acil çağrı! 'Endişeliyiz acil önlem alın'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, piyasalarda yaşanan çalkantının ve döviz kurlarının geldiği seviyenin bir çok firmayı endişelendirdiğini ve olumsuz etkilediğini söyledi. 

Abone ol

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, piyasalarda yaşanan çalkantının ve döviz kurlarının geldiği seviyenin bir çok firmayı endişelendirdiğini ve olumsuz etkilediğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, "Piyasaların ivedilikle istikrara kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınmasını ve öngörülebilirliğin temin edilmesini bekliyoruz" diye ekledi.

İSO : Şaşkınlıkla izliyoruz

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında “Dün faiz indirimine giden Merkez Bankası'nın, bugün elindeki kıymetli döviz kaynaklarını piyasaya sürmesini şaşkınlıkla izliyoruz” dedi.

Artan enflasyona rağmen faiz indirimlerine giderek döviz kurlarının üç ayda ikiye katlanmasına neden olan Merkez Bankası, elindeki ödünç dövizleri satarak kura müdahale etmeye çalışıyor.

İhracatçılar : Önümüzü göremiyoruz
Türkiye’nin önde gelen ihracat örgütlerinden olan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar da Twitter üzerinden yazdığı mesajda, “Merkez Bankası açıklaması sağlıksız fiyat oluşum nedeni ile müdahale etti. Dün faiz indirirken belli değil miydi” Önümüzü görmek istiyoruz. İnen faiz bankalara yansımıyor, maliyetleri arttırıyor” dedi.

PAGEV : Yarın tehlikede
Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu ise, yaptığı değerlendirmede artık ihracatla övünülmesinin de sonuna yaklaşıldığına işaret etti. Eroğlu, “Türkiye’de ihracat çok güçlü, tamam, doğru ama artık ‘ihracatla ayaktayız’ diyerek devam etmemiz sürdürülebilir olmaktan çıktı. Bugün ihracat var ama yarın tehlikede” dedi. “Bütün firmalar bu karmaşık ortamda ihracat yapmaya çalışıyor” diyen Eroğlu, şöyle devam etti:

-“Firmaların ihracatlarına devam edebilmesi için yatırım yapmaları lazım. Ancak kurun geldiği seviye ve devam eden oynaklık kimsenin önünü görememesine, ham maddeyi kaça alıp, ürünü kaçtan satacağını bilememesine yol açıyor. Öngörülebilirlik kaybolmuş durumda. Yatırım yapmak istese satın alacağı makine fiyatı kaç olacak belli değil. Uzun vadeli yatırım konusunda sıkıntılar var.”