BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,66
ALTIN 2.403,63
HABER /  GÜNCEL

TMSF Cinerle anlaştı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Park Grubu ile anlaştı.

Abone ol

TMSF'den yapılan açıklamada, Etibank AŞ hakim ortağı Dinç Bilgin Grubunun Fona olan borçlarının tahsiline yönelik olarak yürütülen çalışmalar sonucunda, aralarında ATV Televizyonu ve Sabah Gazetesinin de yer aldığı varlıkların intikal etmiş bulunduğu Merkez Grubu şirketlerinin yönetim ve denetimlerinin Fon tarafından devralındığı, varlıkların haczedildiği ve Merkez Yayın Holding AŞ'nin hisselerinin de Fon mülkiyetine intikal ettirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, bahse konu işlemlerle ilgili olarak Park Grubu tarafından Fona karşı adli ve idari yargıda davalar açıldığı, anlaşmazlıkların sulh ile çözümüne yönelik olarak Park Grubu ile Fon arasında görüşmelere başlandığı, görüşmeler sonucunda 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 132. maddesinin 10. fıkrası ile aynı kanunun 134. maddesinin 8. fıkrası çerçevesinde Fon ile Park Grubu arasında 29 Ağustos 2007 tarihinde bir protokol imzalandığı belirtildi. TMSF açıklamasında, şunlar kaydedildi:

''Bahse konu protokol ile, Park Grubu tarafından Merkez Grubu varlıklarının satış işlemlerinin Fon tarafından gerçekleştirilmesi, satış bedelinin tahsili, dağıtımı ve Dinç Bilgin Grubundan olan Fon alacaklarına Fonun dilediği şekil ve tutarda mahsubuna yönelik olarak Fon tarafından gerçekleştirilecek bütün işlemleri tamamen ve kayıtsız şartsız kabul etmeleri, Fon ve/veya Merkez Grubu ve/veya Medya Grubu aleyhine dava, şikayet, takip ve itiraz yoluna müracaat etmemeleri, yapılan bütün işlemlerle ilgili tüm itiraz, şikayet ve dava haklarından peşinen feragat etmeleri öngörülmüş olup, aynı çerçevede Merkez Grubunun oluşumu ve faaliyetleri aşamasında Dinç Bilgin Grubundan intikal eden varlıklar arasında yer almayan, Merkez Grubunun faaliyetleri sırasında edinilen veya Park Grubundan aktarılmış olan nakit değer, varlık ve şirketlerin Park Grubuna iadesi düzenlenmiştir.

İmzalanan bu protokol ile Fonun Etibank A.Ş. hakim hissedarı Dinç Bilgin Grubundan olan alacaklarının daha hızlı ve daha yüksek değerle tahsil imkanı elde edilmiş bulunmaktadır.''