BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Baydemirin cesaret kaynağı kim?

MHP, Baydemir'in açıklamalarını farklı yorumladı. Baydemir'in cesaret kaynağı kim?

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, meclisteki makamında gazetecilerle sohbet etti. Şandır; Osman Baydemir'in Türk milletine meydan okuyarak, kanunlara göre suç işlediğini söyledi.

Şandır, “Osman Baydemir, sanki başka bir ülkenin görevlisiymiş gibi Diyarbakır ile ilgili haddini aşan laflar etmiştir. Türkiye bir hukuk devletidir. Baydemir'in muhatabı yargı olmalıdır” diye konuştu.

“YASAL BİR ÇERÇEVE HAZIRLAMA GAYRETLERİ...”
Mehmet Şandır, Baydemir'in bu cesareti kimden aldığının da sorgulanması gerektiğini belirterek;

Bize göre etnik bölücülüğe siyasi söylem, yasal zemin hazırlayan AK Parti ve Başbakan Erdoğan, Baydemir'in cesaret kaynağıdır.

'Kürt kimliğini tanıyorum', 'Kürt sorununu demokrasi içinde, siyaset üreterek çözeceğiz' vaadinde bulunan Başbakan Erdoğan'dır. Baydemir, Başbakan'a vaadini hatırlatmaktadır. Sorumlu Başbakan Erdoğan'dır."

MHP'li Şandır, Başbakan Erdoğan'ın, DTP Grubuna yönelik “Bu ülkede bölücü teröre destek veren terör örgütünü de terör örgütü olarak ilan ediyorum. Bunu AB üyesi ülkeler, Amerika yapıyor, şurası, burası yapıyor da benim ülkemde bu kutlu çatı altında olanlar niye yapmıyor? Onlar da yapsın” sözlerini ise yanlıştan dönüş olarak nitelendirdi.