BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.398,45
HABER /  GÜNCEL

Kilo verirken dolandırıldı

Kilo sorunlarından kurtulmak için terapi merkezine gitti. Sonra dolandırıldı...

Abone ol

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde kendisini doktor olarak tanıtarak kilo vermek için kendisine başvuran kişiyi dolandırdığı öne sürülen kadın, gözaltına alındı.

Çarşamba Mahallesi'nde oturan Hanife A. polise merkezine başvurarak, kilo sorunlarından kurtulmak için terapi merkezine gittiği Sebile T. tarafından dolandırıldığını iddia etti.

Sebile T'nin Altıparmak Caddesi'nde bulunan terapi merkezine ilk kez 2 yıl önce gittiğini anlatan Hanif A, kendisini doktor olarak tanıttığını öne sürdüğü
Sebile T'nin ''Seni zayıflatırım ama 3 Adana burması bileziğini alırım'' dediğini söyledi. Hanife A, 3 bileziği Sebile T'ye verdiğini, ancak bir süre sonra yeniden gittiği merkezin kapandığını fark ettiğini iddia etti.

Hanife A'nın başvurusu üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, başka bir ''dolandırıcılık'' olayından hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunduğu öğrenilen Sebile T'yi Atatürk Caddesi'nde bir restoranda yemek yerken yakaladı.

Gözaltına alınan zanlının ifadesinde, 1991 yılında Bulgaristan'da Varna Tıp Fakültesi'ni bitirdiğini, maddi yetersizlik nedeniyle harç parasını yatıramadığı için diplomasını alamadığını söylediği öğrenildi.

Türkiye'ye 1992 yılında gelerek Eskişehir'e yerleştiğini ve burada evlendiğini anlatan Sebile T'nin, 1993 yılında YÖK'e başvurduğunu ancak denklik sınavını kazamadığını, daha sonra Bursa'ya taşındığını söylediği bildirildi.

Sebile T'nin 2005 yılında Altıparmak Caddesi'nde bir terapi merkezi açtığı, ancak kendisine sözleşmeli bir doktor bulamadığı gerekçesiyle iş yerini 4 ayda kapattığı bu sırada tanıştığı Hanife A'dan bileziklerini de borç olarak aldığını öne sürdüğü kaydedildi.

Zanlı, sorgulamasının ardından ''dolandırıcılık'' suçundan adliyeye sevk edildi.