BIST 10.351
DOLAR 32,30
EURO 34,72
ALTIN 2.398,77
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ücretsiz ders kitapları nereden?

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, ücretsiz ders kitaplarını sordu.

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e 2007-2008 eğitim-öğretim yılında, kaç öğrenciye ücretsiz ders kitabı dağıtılacağını ve bunun maliyetinin ne kadar olacağını sordu.

Çöllü, Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 2003-2004 eğitim-öğretim yılında başlatılan ücretsiz ders kitabı uygulaması kapsamında, bugüne kadar ne kadar kitap dağıtıldığını, yıllara göre kitaplar için yapılan harcamanın miktarını ve bu kaynağın nereden karşılandığını öğrenmek istedi.

''Uygulamanın 2007-2008 eğitim-öğretim yılında süreceği açıklandığına göre, kaç öğrenciye ne kadar kitap dağıtılması planlanmaktadır? Alınacak kitapların yaklaşık maliyeti nedir'' diyen Çöllü, öğretmen ve öğrencilerin bilgilendirilerek, ücretsiz dağıtılan kitapların yıl sonunda toplanması, programı değişmeyen ve sağlam olan kitapların yeniden dağıtılmasının olanaklı olup olmadığını sordu.

Çöllü, önergesinde, Çelik'e şu soruları da yöneltti: ''Eğitim kurumlarının çeşitli ihtiyaçları için velilerden 'kayıt parası, karne parası' gibi adlar altında para toplandığı dikkate alındığında, dağıtılan kitapların kullanım ömrünün uzatılmasıyla tasarruf edilecek milyonlarca YTL'lik kaynak okulların ihtiyaçları için kullanılamaz mı?

Uygulama önümüzdeki yıllarda da devam edecekse, ücretsiz dağıtılan kitapların kullanım ömrünü uzatacak ve dolayısıyla her yıl milyonlarca YTL tasarruf yapılabilmesini sağlayacak bir sistem kurulacak mı?''