BIST 10.264
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.397,17
HABER /  GÜNCEL

Canere dayak kanalları yaktı

Caner'in, o görüntülerini tekrar tekrar gösteren kanallara RTÜK'ten ceza yağdı.

Abone ol

“Ben Evleniyorum” adlı yarışma programına katılarak ünlenen ve en son sunucu olarak çalıştığı televizyon kanalında dövülen Caner Toygar'ın, dövülme görüntüleri diğer televizyonlara ceza getirdi. RTÜK, Caner’in dayak sahnesini tekrar tekrar gösteren kanallara ceza yağdırdı.

Üst Kurul bu görüntüleri tekrar tekrar yayınlayan Fox TV, Kanal D, Flash TV, Kanal 1 ve ATV’ye, RTÜK kanununun “Program hizmetlerinin bütün unsurlarının insan onuruna ve temel insan haklarına saygılı olması” maddesini ihlal ettikleri gerekçesiyle ceza verdi. Kanalların sicillerine göre verilen cezalar arasında “uyarı”, “program durdurma” ve “para cezası” da bulunuyor.

Caner Toygar, İstanbul TV’de yaptığı program sırasında kanalın sahibinin oğlu ile tartıştığı gerekçesiyle binaya gelenler tarafından dövülmüş, kameraya alınan dövülme anı diğer televizyon kanallarında çeşitli programlarda yayınlanmıştı.

-TAŞLANAN AYI GÖRÜNTÜLERİ-
Üst Kurul, bir ayının taşlanarak öldürülmesi görüntülerini yayınlayan kanallara ise “hayvanlara karşı şiddeti kınadığı ve bu konudaki duyarlılığı artırdığı” gerekçesiyle ceza vermedi.