BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Teziç saldırısında 2 gözaltı

Bakan Aksu, Erdoğan Teziç'e saldırı girişimiyle ilgili 2 kişinin daha gözaltına alındığını bildirdi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e saldırı girişimiyle ilgili 2 kişinin daha gözaltına alındığını bildirdi.

Aksu, Antalya'dan Ankara'ya gelişinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, YÖK Başkanı Prof. Dr. Teziç'e yapılan saldırı girişimini kınadı.

Güvenlik kuvvetlerinin koordinasyon içerisinde ve başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği çalışma sonucunda zanlının dün yakalandığını hatırlatan Aksu, olayla ilgili olarak dün gece de başka gelişmelerin yaşandığını söyledi. Aksu, şunları kaydetti:

''O zanlının silahı satın aldığını iddia ettiği kişi ve yine birlikte Ankara'ya gelen kişi de İstanbul polisince yakalandı. Şimdi onlar da gözaltında. Soruşturma devam ediyor. Önemli bir gelişme... Ben buradan bir kere daha güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Çünkü güzel bir koordine sağlandı. Jandarmamız, Emniyet Genel Müdürlüğümüz, Ankara Emniyet Müdürlüğümüz ile İstanbul Emniyetimiz arasındaki koordinasyonla işte zanlı, bilahare de ona silahı temin eden veya 'satın aldım' dediği kişi ve onunla birlikte Ankara'ya gelip AŞTİ'den otobüsle tekrar İstanbul'a dönen kişi de yakalandı. Soruşturma devam ediyor. Tabii hazırlık soruşturması... Başsavcımızın görevlendirdiği kişi soruşturmayı yürütüyor. Bunun gerisinde kimler var, örgütsel bağlantısı var mı, bunların hepsi araştırılıyor.''