BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.413,79
HABER /  GÜNCEL

İstanbulda otellerin yüzü güldü

İstanbul'da oteller bu yıl, geçmiş yıllara oranla dikkat çekici derecede doluluk yaşadı...

Abone ol

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, ''Sanki birileri düğmeye bastı ve İstanbul dünyada güncel oldu. Nisan ayında bütün otellerimiz büyük doluluk oranlarına ulaştı'' dedi.

Bayındır, yaptığı değerlendirmede, İstanbul'da otellerin bu yıl, geçmiş yıllara oranla dikkat çekici derecede doluluk yaşadığını kaydetti.

Bunun tek bir nedeni olmadığını, bunda TUROB'un, İstanbul Ticaret Odası'nın ve devletin yaptığı çalışmaların etkisinin yanı sıra MotoGP gibi büyük organizasyonların da etkisinin bulunduğunu vurgulayan Bayındır, dolayısıyla nisan ayında bütün otellerin büyük doluluk oranlarına ulaştığını söyledi. Bayındır, şunları kaydetti:

''İstanbul bu sene hakikaten adeta bir aşama kaydediyor. Sanki birileri düğmeye bastı ve İstanbul dünyada güncel oldu. Bunlar güzel şeyler tabii. İstanbul bayağı hareketli. Büyük otellerin genel müdürleriyle bir araya geldik, hepsi çok memnun. 'Biz 1964'ten beri böyle doluluk görmedik' diyorlar.''

''Otellerdeki doluluk oranının artmasında, Türkiye'deki durumun iyiye gidişi, ekonomik durumun düzgünlüğü gibi faktörlerin de pozitif etkisi olduğunu'' dile getiren Bayındır, eskiden İstanbul'u merak edenlerin şimdi ülkeye gönül rahatlığıyla geldiğini anlattı.

YÜZDE 30 ARTIŞ
TUROB Başkanı Bayındır, geçen yıl aynı döneme kıyasla otellerin doluluk oranında yüzde 30'a varan artış bulunduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bu sene inşallah sene sonuna kadar böyle gidecek. Ocak, Şubat, Mart ayları İstanbul'un en zayıf aylarıdır. Onlar süper geçti. Haziran 15'ten sonra yaz diye küçük bir düşüş olabilir, ama Eylül'de yeniden toparlar. Bizim hedefimiz 2010 yılında İstanbul'a 10 milyon kişi çekmek. Onun için elimizden gelen bütün çalışmaları yapıyoruz. Şimdi devletle yeniden el ele hareket etmeye çalışıyoruz. THY'ye nerelere uçak seferi koyarsa hazır müşteri potansiyeli olduğu konusunda bilgi veriyoruz. İstanbul'a insanları getirebilmek için ne lazımsa yapıyoruz. Gelenler arasında Rusya ve Almanya en büyük iki müşterimiz. İki ülkede de ziyaretçi sayısında büyük artışlar var. Geçen sene kötü başladı, kötü gitti. Bu sene iyi başladı, inşallah iyi gidecek.''