BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Cezaevinde meslek ediniyorlar

Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan hükümlüler kendilerini yetiştiriyor. Meslek edinme kursuna katılıyorlar...

Abone ol

Ceyhan M Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunda kalan tutuklu ve hükümlüler, meslek edindirme kurslarına katılarak kendilerini yetiştiriyorlar.

Cezaevi Müdürü Selçuk Sucu, tutuklu ve hükümlülerin el becerilerini geliştirmek ve meslek sahibi yapabilmek için Ceyhan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile koordineli çalıştıklarını ve çeşitli kurslar düzenlediklerini söyledi.

Üç ayrı atölyede, tutuklu ve hükümlülere bilgisayar, berberlik, biçki-dikiş, çiçekçilik, aşçılık ve ahşap boyama kursları verildiğini belirten Sucu, ''Şu an burada bulunan yaklaşık 500 tutuklu ve hükümlünün yarısına yakını bu kurslara katılıyor. Kurslarda başarılı olanlara sertifika veriliyor'' dedi.

Tutuklu ve hükümlülere önyargısız, çağdaş bir anlayışla yaklaştıklarını vurgulayan Sucu, şöyle konuştu:

''Burasını sadece cezanın çekildiği yer olarak değil, insanların topluma yeniden kazandırılmaya çalışıldığı büyük bir atölye olarak görüyoruz. Bu amaçla kadrolu öğretmen, psikolog ve hekimimizle onlara hizmet veriyoruz. Bilmeyenlere okuma-yazma öğretiyoruz. Yaklaşık 3 bin kitap bulunan kütüphanemizle ufuklarını genişletmeye çalışıyoruz. Kısa süre önce de 100 koltuk bulunan tiyatro ve konferans salonu hizmete sunduk.''

Soyadını açıklamayan Mustafa (35) adlı hükümlü, yıllar önce cezaevine girdiğini ve cezasının tamamlanmasına bir yıl kaldığını ifade ederek, şunları söyledi:

''Dışarıdayken balıkçılık yapıyordum. Burada öncelikle okuma-yazma kurslarına katıldım. Şu an sekizinci sınıftayım. Cazaevinden ortaokul mezunu olarak çıkacağım. Dışarıdayken 'Sen oya boncuğundan saat yapacaksın' deselerdi gülerdim. Fakat şimdi yapıyorum. Ufak tefek ihtiyaçlarımı da karşılıyorum. Ancak asıl önemlisi, dört duvar arasında zamanımı en iyi şekilde değerlendirmiş oluyorum.''