BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,09
ALTIN 2.504,50
HABER /  DÜNYA

Teröre tokat gibi cevap

Antalya'daki patlamalar sonrası İngiliz ve Rus basını teröre tokat gibi cevap verdiler.

Abone ol

İngiliz Times desteğini başyazıyla duyurdu. Telegraph, Guardian ve Mirror "İngiliz turistler meydan okuyor" başlıklarını attı. Sun, tepki olarak Marmaris'i tanıttı. Rus yetkililerin "Panik yok. Rus turist eskisi gibi Türkiye'ye gidiyor" sözleri Rus basınında manşet oldu.

İngiliz turistlerin, Türkiye'nin en büyük turizm gelirlerinden birini sağladığını belirten Times, şu anda sadece Marmaris'te 14 bin İngiliz'in tatil yaptığını hatırlattı. Gazete, pazar günü turistler arasında panik yaşansa da daha sonra her şeyin normale döndüğüne, lokanta ile sokakların yeniden dolduğuna dikkat çekti. "İngiliz tatilciler bombacılara meydan okuyor" manşetiyle yayınlanan Daily Telegraph gazetesiyse, saldırıların üzerinden 24 saat bile geçmemesine rağmen İngiltere'den Türkiye'ye yapılan uçakların tamamen dolu olduğunu duyurdu. Guardian gazetesi de İngiliz yetkililerin, Türkiye'deki terör tehdidine rağmen bu ülkeye bir seyahat uyarısı koymaya gerek görmediğine dikkat çekti.

İngiliz tabloid gazetelerinden Daily Mirror, saldırıları üstlenen terör örgütünün "Türkiye güvenli değil. Turistler buraya gelmemeli" tehdidine karşın iptal edilen fazla bir gezi programı olmadığına dikkat çekti.