BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,10
ALTIN 2.474,52
HABER /  POLİTİKA

DYPden Yılmaza sert cevap

Mesut Yılmaz, ‘sağda birlik’ çalışmalarına DYP'den sert bir cevap geldi.

Abone ol

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, "sağda birlik" çalışmaları çerçevesinde DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar"la görüşmeyi planlarken sert bir karşılık aldı.

Denizli milletvekili ve DYP Genel Başkan Yardımcısı Ümmet Kandoğan, otel lobilerinde içki içerek Türkiye"yi kurtarma döneminin bittiğini söyledi. Kandoğan, “Artık vatandaş istemeden hiçbir şey olmuyor.” dedi.

Kandoğan, Denizli İl Teşkilatı yöneticileriyle birlikte Zaman"ın Denizli Temsilciliği"ni ziyaret etti. Burada siyasetteki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kandoğan, “İçki masasında Türkiye"yi kurtaralım; ama nasıl kurtaralım? "İşte parti kuralım, şu partiyi bu partiyle birleştirelim" gibi düşünceler konuşuluyor. Bu hareketlerin tutması mümkün değildir, zaten tutmaz da.” şeklinde konuştu. Otel lobilerinde ülke kurtarmaların geride kaldığına işaret eden Kandoğan, “Taban istemeyince bir şeyin olması mümkün değil. Artık Ankara ve İstanbul"daki otel lobilerinde bu işler olmuyor. Vatandaş ne derse o oluyor. Siyaset artık Anadolu"da.” ifadelerini kullandı. Kandoğan, Yılmaz"a “Başbakan ve genel başkan olduğunda neden sağı birleştirmedin?” diye de sordu. Yılmaz"ın Yüce Divan"da aklanmadığını öne süren Kandoğan, “Davası, ihaleye fesat karıştırmaktan görevi kötüye kullanmaya dönüştü. Geçmişte çıkan görevi kötüye kullanmanın cezası da af kanunuyla ertelendi.” görüşünü savundu.

Haber: Mehmet Yatkın
Kayhak: www.zaman.com.tr