BIST 10.511
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.477,08
HABER /  GÜNCEL

Toroğlu Özköke saldırdı

'Kodu mu oturtan komutan' isteyen Toroğlu için RTÜK, Lig TV'den savunma istedi.

Abone ol

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), spor yorumcusu Erman Toroğlu"nun Maraton programında söylediği 'Ben kodu mu oturtan Genelkurmay başkanı isterim' sözleri sebebiyle Lig TV"den savunma istedi.

Programda, Yüksek Askerî Şûra"yı yorumlayan Toroğlu, Özkök"ü eleştirerek Yaşar Büyükanıt"ı övmüştü. Programda Genelkurmay başkanı değişikliğini yorumlayan Toroğlu, Hilmi Özkök"ün çok anlayışlı ve demokratik bir Genelkurmay başkanı olduğunu, Büyükanıt"ın ise "asker gibi asker" olduğunu ifade etmişti.

Toroğlu, başbakan, bakanlar ve politikacıların anlayışlı ve demokratik olabileceğini, askerler için bunun söz konusu olmaması gerektiğini savunmuştu. “Ben çok anlayışlı demokratik Genelkurmay başkanı istemiyorum. Benim askerim kodu mu oturtmalı. Vurdu mu oturtmalı.” demişti. RTÜK Üyesi Şaban Sevinç, Toroğlu"nun sözleri sebebiyle Lig TV"den savunma istediklerini söyledi. Sevinç, “Kurulumuz Toroğlu"nun sözlerini Özkök"ün manevi şahsiyetine saldırı olarak değerlendirdi.” dedi. Savunma yeterli bulunmazsa, kanala program durdurma cezası verilebilecek.

Haber: Aslıhan Aydın
Kaynak: