BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Tacizci müdür işten atıldı

Özel bir havayolu şirketinde kadınları taciz ettiği ileri sürülen müdür işten atıldı.

Abone ol

Özel hava yolu şirketi kurup eski KTHY"nin genel müdürü Sadettin Gezmek"i genel müdür yapan Bahtışen Tunca, dört kadın personelinin "Sadettin Bey bizi sürekli taciz ediyor" dilekçesi üzerine genel müdürü işten atıp, taciz şikayetini de savcılığa bildirdi.

ABD"de yaşayan ve Türkiye"de özel havayolu şirketi Tunca Havacılık A.Ş."yi (Best Air) kuran Bahtışen Tunca, şirketinin genel müdürünü "Kadın personele cinsel taciz" suçlamasıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı"na şikayet etti. Best Air"i kurup, Kıbrıs Türk Hava Yolları"nın (KTHY) eski genel müdürü Saadettin Gezmek"i şirketine yönetim kurulu başkan vekili ve genel müdür yapan Bahtışen Tunca, 4 kadın personelinin yazılı olarak kendisine "Sadettin Bey bizi sürekli taciz ediyor" diye başvurması üzerine Gezmek"i, Çalışma Yasası"nın 17"inci Maddesi"ne dayanarak işten çıkardı.

Ardından da kendisi, bazı şirket yöneticileri ve şikayetçi kadın çalışanlarıyla soluğu Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı"nda aldı. Bahtışen Tunca, "Hiçbir iş yerinde cinsel taciz cezasız kalmamalı. Bazı şirketler bu tür olayları "kol kırılır yen içinde kalır" düşüncesiyle savcılığa taşımıyorlar. Ben bunun yanlış olduğunu söylüyorum. Saadettin Bey yargılanmalı ve işlediği suçun cezasını çekmeli" dedi. Tunca, Saadettin Gezmek"in, Ceza Kanunu"nun cinsel taciz başlıklı 105"inci maddesi uyarınca cezalandırılmasını istedi.

KANDIRDI VE TACİZ ETTİ: Bahtışen Tunca, Saadettin Gezmek"in birçok konuda da yanlış beyanda bulunduğunu ve kendilerini kandırdığını belirttiği şikayet dilekçesinde şu ifadelere verdi: "Sivil Havcılık Genel Müdürlüğü denetim ve kontrolleri dahil olmak üzere pek çok konuda yönetim kuruluna gerçeğe aykırı beyanlarda bulunması sebebi ile şirketin çalışmalarını aksatmıştır. Bir Genel Müdür"den beklenmeyecek hal ve hareketlerde bulunmuş, hiyerarşik konumunun da etkisiyle çalışanlara yönelik sarkıntılık, laf atma ve cinsel taciz eylemlerinde bulunmuştur. Şirket çalışanları, sanığın ısrarcı tutumu üzerine kendi kişisel çabaları ile tacize son veremeyeceklerini anlamışlar ve sanığın kendilerine olan tutumlarını ayrıntılı bir şekilde anlatan şikayet dilekçesi ile Tunca Havacılık A.Ş. Yönetim kurulu Başkanlığı"na bildirip çözüm istemişlerdir."

Haber: Sadi Özdemir
Kaynak: www.hurriyet.com.tr