BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.429,38
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Hükümet parmak ısıracak

Kamu Sen Başkanı tepkisini ''Bundan sonra günah bizden gitmiştir" sözleriyle dile getirdi.

Abone ol

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, en düşük devlet memuru maaşının 1023 YTL'ye çıkarılması tekliflerine karşılık, hükümetin verdiğin zammın 647 YTL olan en düşük devlet memuru maaşını 750 YTL'ye çıkartığını belirterek, bunu kabul etmelerinin mümkün olmadığını bildirdi.

''BAŞINIZ AĞRIYACAK''

Kamu çalışanlarının ilk tepkilerini Cumartesi günü düzenlenen mitingde verdiğini vurgulayan Akyıldız, ''Bundan sonra günah bizden gitmiştir. Biz iyi niyetimizi gösterdik ama sizin iyi niyetli olduğunuzu göremedik. Bundan sonra alanlarda neler olduğunu göreceksiniz. Parmaklarınızı ısırıp başınız ağrıdığı zaman sakın ha bizi suçlamaya kalkmayın, cevabımız çok ağır olur'' dedi. Bircan Akyıldız, sözlerini, ''Bundan sonra eylem zamanıdır diyoruz. Kamu çalışanlarını hazırlanacak her türlü eyleme davet ediyoruz. Kamu çalışanları bundan sonra eylemlilik sürecinde haklarına sahip çıkmak zorundadır'' şeklinde bitirdi.

Talepler görüşülmedi

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, toplu görüşmelerde ilk kez bu kadar katı bir tutumla karşılaştıklarını ifade ederek, ''Talepler hiç görüşülmedi, hiç revize edilmedi. Bunun açıklaması dünkü Bakanlar Kurulu kararındadır'' dedi. Aksu, Başbakanlık Yeni Binada gerçekleştirilen toplu görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından yaptığı açıklamada, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun kendilerine verdiği yetkiyi sonuna kadar kullandıklarını, hoşgörü, iyi niyet, bilgi ve becerilerini masaya yansıttıklarını ve masadan son ana kadar kalkmadıklarını söyledi.

''Hükümetin tavrını anlayamıyoruz'' diyen Aksu, memurlara sunulan iki teklif
olduğunu ancak, bunlardan hangisinin uyuşmazlık metnine yansıyacağını
bilmediklerini bildirdi. Aksu, her iki teklifin de memurları memnun etmediğini
ifade etti.