BIST 9.998
DOLAR 32,34
EURO 34,89
ALTIN 2.397,53
HABER /  DÜNYA

ABD PKKya savaş açtı

ABD Dışişleri Bakanlığı PKK ile mücadele için atadığı özel görevliyi övdü.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK ile mücadelede Washington'un yeni oluşturduğu özel temsilcilik görevine atanan Joseph Ralston'un, hem askeri, hem de diplomatik özelliklere sahip olduğu için bu göreve seçildiğini ve çalışmalarına birkaç gün içinde başlayacağını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey, günlük brifinginde, PKK'nın son günlerdeki saldırılarını kınarken, Washington'un, PKK veya herhangi başka bir terörist örgütle görüşmediğini vurguladı.

Casey, PKK ile mücadelede özel temsilcilik görevi için neden Ralston gibi bir üst düzey emekli generalin seçildiğinin sorulması üzerine, Ralston'un çok özel niteliklere sahip olduğunu ve hem NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler başkomutanı, hem de ABD'nin Avrupa'daki kuvvetlerinin komutanı olarak uzun süre hizmet verdiğini belirtti.

Sözcü Casey, "Tabii ki PKK terörist bir örgüt olduğu için, bu görev, hükümetlerimizin bütün kanatlarının çalışmasını gerektiriyor, yani sadece siyasi veya diplomatik tarafı değil, güvenlik güçlerimizin koordinasyonuyla ilgili tarafı da içeriyor. Dolayısıyla general Ralston'un, hem siyasi, diplomatik boyut üzerinde çalışacak özelliklere sahip olduğunu, hem de sorunun güvenlik boyutunu anlayacağını düşünüyorum" dedi.

Sözcü, Türkiye'de son günlerde düzenlenen saldırıların PKK kaynaklı olduğunu ve ABD'nin bunları kınadığını belirtti.