BIST 9.998
DOLAR 32,37
EURO 34,87
ALTIN 2.405,00
HABER /  SPOR

Kezman bunu sakın yapma

Fenerbahçe'nin Sırp golcüsü attığı gol sonrası yaptığı 'çetnik' işaretiyle tepki aldı.

Abone ol

Fenerbahçe'nin yeni Sırp golcüsü çeşitli çevrelerden tepki aldı. Kezman'ın, bu yıl Sırbistan Karadağ Milli takımı forması ile gol attıktan sonra Bosna Hersek seyircisine, Boşnakları katleden Sırp milliyetçisi 'çetnik'lerin kullandığı işareti yapması ortalığı karıştırmıştı.

Yönetim de dün bazı taraftar sitelerinde bu konunun tartışmaya açılması üzerine Menajer Volkan Ballı'yı, Kezman'a bazı telkinlerde bulunmak üzere görevlendirdi. Türkiye'deki milliyetçilik ve Fenerbahçe seyircisinin tavrını anlatacak Ballı, Kezman'dan asla eski alışkanlıklarını tekrarlamamasını isteyecek.

Volkan Ballı, Kezman'a, Fenerbahçe'nin Atatürk'ün takımı olduğunu öğretip, Bosna gibi ülkelerin Türkiye'deki önemini vurgulayacak.

Boliç'in tepkisi

Kanarya'nın eski oyuncusu Boliç, "Fenerbahçe, Kezman'ı transfer ederek biz Bosnalıları yaraladı" dedi. "Çetnik" işaretini Boşnaklar'ı katleden ırkçı Sırplar'ın yaptığını belirterek "Iliç, Kezman'ın çocukluk arkadaşı ama o hiç böyle bir ırkçı tavır sergilemedi" ifadelerini kullandı.

Çetnik nedir?

Sırplar'ın, Osmanlı İmparatorluğu'na karşı isyan hareketini başlatmak üzere kurduğu bu çetenin uzantıları bugüne kadar geliyor. II. Dünya Savaşı'nda da, Hitler Almanyası ile komünist partizanlara karşı faaliyetlerini sürdüren aşırı milliyetçi grup, Bosna savaşı sırasında da yine müslümanları hedef almıştı.

Çetnik işareti nedir?

Çetnik işyareti, her iki elin baş, işaret ve orta parmağını açık tutarak yapılıyor. Diğer iki parmak ise kapalı tutuluyor. Bunun anlamı şu: Çetnikler, işkence yaptığı kişilerin baş, işaret ve orta dışındaki parmaklarını kesiyor ve bu şekilde hafazılara kazınıyordu..