BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
HABER /  EKONOMİ

Terör mağduru esnafa destek geliyor!

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, terör nedeniyle bölge esnafının büyük mağduriyet yaşadığını söyledi. Kurtulmuş bu esnaflar için hükümet olarak gerekli ekonomik tedbirleri alacaklarını açıkladı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, başta Sur olmak üzere operasyonların devam ettiği 12 ilçede, esnafın mağdur olmaması için gerekli ekonomik adımların atılacağını söyledi. Eğitime ara verilen bölgelerde de geçirilen sürenin telafi edileceğini ifade eden Kurtulmuş, terör nedeniyle göç eden vatandaşlarla ilgili gerekli tedbirlerinde alındığını açıkladı.

Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Terör operasyonlarını devam ettiği 12 ilçede, esnafın çok ciddi ekonomik kayıplara uğradığın ve mağduriyet yaşadığını söyleyen Kurtulmuş,

bunların giderilmesi için gereken tedbirlerin alınacağını açıkladı. İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

"Kararlarımızı aldık, yarın grup toplantısında Sayın Başbakanımız bunları teferruatlı olarak kamuoyuyla paylaşacak. Bu tedbirler en kısa zamanda kapsamı ve süresi belirlenmiştir. Bunlar bu şekilde bu mağduriyetlerin giderilmesi için esnaf kardeşlerimizle ilgili adımlar atılacaktır. Vergi borçları, prim borçlarının ertelenmesinden bir çok alana kadar, buradaki mağduriyetlerin giderilmesini sağlayacak olan adımlar atılmıştır.

ARA VERİLEN EĞİTİM

Bu dört ilçedeki eğitimden etkilenen öğrencilerimiz yaklaşık 80 bin civarındadır. Ayrıca 7 bin 500 civarında öğretmenimiz bu süreçten etkilenmiştir. Dolayısıyla öğrencilerimizin hiçbir saat bile kaybı olmadan eğitimlerindeki boşluklar, terör baskıları oluşan bu ortamda eğitim alamadıkları günler telafi edilecek. İlave dersler verilecek, ilave kurslar verilecek. Hiçbir evladımızın eğitiminde en ufak bir aksama olmadan ayrıca sınavlarıyla ilgili de en ufak aksama yaşamadan bu süreç telafi edilecektir.

TERÖR SEBEBİYLE GÖÇ EDEN VATANDAŞLAR

Bunlarla ilgili başta ilgili valilikler ve ilgili kaymakamlıklar olmak üzere zaten şu anda bazı destekler verilmektedir. Bu desteklerle ilgili çalışmalarımız yapıldı. Özetle şunu ifade etmek istiyorum, terör ortamından etkilenen ve 12 ilçemiz başta olmak üzere etkilenen vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı mağduriyetlerin giderilmesi için bütün titizlikte çalışmalar yapılmış ve inşallah bunlar giderilecektir."