BIST 9.931
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  DÜNYA

TERÖR BATAKLIĞI KURUTULDU

Çözüm sürecindeki son gelişmeleri anlatmak üzere Aksaray’a gelen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, çözüm sürecinde alınıp verilen bir ş...

Abone ol

Çözüm sürecindeki son gelişmeleri anlatmak üzere Aksaray’a gelen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, çözüm sürecinde alınıp verilen bir şey olmadığını, terör bataklığının kurutulduğunu söyledi.
AK Parti Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Belediye Başkanı Nevzat Patla ve parti yöneticileri ile bir araya gelen Mahir Ünal, silahın ve şiddetin çözüm olmadığının bölge insanı tarafından kabul edildiğini belirterek, “Silahın, şiddetin çözüm olmadığı bölge insanı tarafından kabul edildi. Niye bölgede bu kadar çok sevinç var sanıyorsunuz. İnsanlar niye bayram ediyorlar. İnsanlar silah istemedikleri için, şiddet istemedikleri için, insanlar gelişen, büyüyen Türkiye’den pay almak istedikleri için. Hiç kimse gidip de Suriye’nin bir parçası olmak istemez herhalde değil mi? Irak’ın, İran’ın bir parçası olmak istemez. Yani insanlar bölgede Türkiye’nin bir parçası olmak istiyorlar. Diğer ülkedeki insanlar Türkiye ile daha yakınlaşmaya çalışırken, Türkiye’deki insanlar niye başka bir ülkenin parçası olmak istesinler. Şimdi, silah meşruiyetini kaybedince terör de anlamını kaybetti. Bakın bunu doğru koyalım. Bataklık kurudu. Bataklık niye kurudu, bataklık Ergenekon ile mücadele ile kurudu, bataklık çetelerle, hukuksuzlukla mücadeleyle kurudu. Bataklık demokrasinin, hakların ve özgürlüklerin zenginleştirilmesi ile kurudu, bataklık bölgeye yapılan yatırımlarla kurudu, bataklık insan hak ve özgürlüklerine duyulan saygıyla kurudu. Bataklık, demokrasi ve güvenlik dengesinin, özgürlük ve güvenlik dengesinin kurulması ile kurudu. Ve şimdi insanlarımıza biz diyoruz ki, sorunlarınızı siyaset kurumu aracılığı ile örgütlü toplum yapısı aracılığı ile dile getirin ve demokratik sistem içerisinde sorunlarını çözün. Şimdi bu anlayış yerleştikten sonra artık kimse eline silah alamaz arkadaş. Silahın meşruiyeti kayboldu. 30 yıl önce bir sorunla karşılaştıklarında şiddeti çözüm olarak gördü birileri. Öyle olmadı mı? Ama bugün şiddetin bir çözüm olmadığı kabul edildi. Şimdi diyorlar ki, ne aldınız, ne verdiniz? Burada alacak verecek bir şey yok ki. Yani terörün meşruiyeti ortadan kalkmışsa, bataklık kurumuş ise ne alınacak, ne verilecek” diye konuştu.
Toplantının ardından heyet Şehit Aileleri Derneği’ni ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.
(İHA)