BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

HERKESİN ORTAK TALEBİ; SİLAHLARIN SUSMASIDIR”

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, doğusundan batısına kadar herkesimin ortak talebinin akan kan ve silahların susması olduğ...

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, doğusundan batısına kadar herkesimin ortak talebinin akan kan ve silahların susması olduğunu söyledi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cami açılışı ve Veysel Karan-i Anma etkinliklerine katılmak üzeri Siirt’e geldi.
Özel uçakla Siirt Havaalanı’na gelen Arınç, Siirt Valisi Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Selim Sadak, AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Havaalanından Siirt Valiliği’ne geçen Bakan Arınç, polis merasimini selamladıktan sonra valilik makamında protokol defterini imzaladı. Siirt Valisi Ahmet Aydın, Bülent Arıç’a brifink verdi. Başbakan Yardımcısı Arınç, “Siirt mübarek bir şehir, geçmişte geldiğim Siirt’e ilk fırsatta bir daha geleceğimi söylemiştim, Allah bugüne kısmet etti. İnşallah bugün yarın Siirt şehir merkezi ve ilçelerde bir takım çalışmalarımız olacak ve vakıflarımızın yaptığı bu hususlardaki çalışmalarını birlikte göreceğiz. Değerli dostlar Siirt 300 bine aşkın nüfusuyla gelişen bir şehrimiz, valimizin de buyurduğu gibi maneviyatıyla, inancıyla, tarihiyle 10 bin yıla aşkın geçmişiyle tarihi ve kültürüyle ender şehirlerimizden biridir. Farklı dillerde, belki farklı inançlar da olmasına rağmen geçmişten bu yana huzur ve barış kenti olarak görünüyor. Hamdolsun bu hususiyetini hiç kaybetmedi. Hükümetimiz olarak Siirt’e yatırım yaptık, özel sektörde kendi yatırımlarıyla şehri kalkındırmaya çalıştılar. İş adamlarımızın önemli yatırımları var, istihdam katkısını görebiliyoruz. Siirt’te 6 yıldan beri üniversitemiz var, istatistiklere baktım 5 binden fazla öğrencisi var, 5-6 fakültesi yüksek okulları var, Siirt’te bundan 20 yıl önce üniversite gelecek denilseydi; ’aklından zorun mu var’ derlerdi. ‘Böyle bir şey olmaz’ derlerdi. Ama bugün Üniversite Siirt’te de var, Hakkari’de, Iğdır’da, Van’da da var” dedi.

“TEK AMACIMIZ İNSANLARIN HUZURLU BİR ŞEKİLDE YAŞAMASIDIR”
Başbakan Yardımcısı Arınç, Siirt’in aynı zamanda bir ilim merkezidir olduğunu da söyledi. Arınç, "Sadece Tillo’daki o medrese ve Fakirullah Hazretleri’nin dünyaya bıraktığı o miras, bıraktığı özellikler değil, her mahallesinde, her köyünde her sokağında, Siirt diye açıp baktıklarında nasıl bir medeniyet ve nasıl bir kültürün yaşadığını görmek mümkündür. Simdi bütün amacımız Siirt’e yaşayan her insanımızın huzurlu, mutlu içinde, cefanın içinde müreffeh yaşamasıdır. Her insanın birbirini kucaklaştığı, milli gelirin artmasıdır. İşsizliğin kalmamasıdır, her evde insanların çalışarak alınları açık bir şekilde hayatlarını sürdürdüğü, her öğrencilerin müreffeh içinde yaşamlarını sürdürdüğü bir ortam sağlamaktır. Gayemiz budur” diye konuştu.

“BAŞBAKAN’IN SELAMLARINI GETİRDİM”
Arınç konuşmasında Siirtlilere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini söyledi. Arınç, “Başbakanın selamlarını şüphesiz en baştan söylemem gerekirdi, Ankara’da görüştüğüm sayın başbakanımız Siirt’e özel bir selam gönderdi. Bütün Siirtlilere buradan aktarmak istiyorum. Siirt tarihte çok önemli işler başardı, büyük hizmetler yaptı. Belki siyasi tarihimiz itibariyle Sayın Başbakanımızı Türkiye’yle kazandırması belki hizmetlerin en büyüğüdür, bütün Siirtlilerden bir tek kişi dışarıda kalmadan hepsinden Allan razı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

“DOĞUSUNDAN BATISINA HERKESİN ORTAK TALEBİ; SİLAHLARIN SUSMASIDIR”
Doğusundan batısına kadar herkesimin ortak talebinin akan kan ve silahların susması olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Arınç, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Son günlerde yaşadığımız çözüm sürecinin memleketimizin her tarafından hoş karşılandığını söylemek mümkündür. Ülkenin her tarafını geziyorum, herkesi dinlemeye anlamaya çalışıyorum, silahların susmasını, kanın durması ve çekilme sürecinin başlamasının milletimizin ne kadar mutlu ettiğini görüyorum. Siirt içinde, Şemdinli içinde, İstanbul ve Bursa içinde böyledir. Herkes şiddetin silahların durmasından yanadır. Dolayısıyla Siirt esasen bir barış kenti olarak bu çözüm sürecini anlayacak ve çözüm sürecini en çok destek olacak bir şehirdir. Bundan kuşkumuz yok” ifadelerini kullandı.
Başbakan Yardımcısı Arınç daha sonra Siirt Belediyesi’ni ziyaret etti. Arınç, bugün Siirt Şehir merkezinde Babudarp Camii açılışını yaptıktan sonra geceyi Siirt’te geçirecek. Cumartesi günü Veysel Karan-i Beldesi’nde düzenlenecek olan Veysel Karan-i Anma etkinlikleri katılacak olan Arınç’ın yarın Siirt’ten ayrılması bekleniyor.
(İHA)