BIST 10.263
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.397,02
HABER /  SPOR

Terimin maaşı katlanacak

Futbol Federasyonu Terim'i bırakmaya niyetli değil. Terim'in kafasını karıştıracak bir teklif sunacaklar.

Abone ol Futbol Federasyonu Fatih Terim'in kalması için maaşını iki katına çıkarmayı planlıyor. 135 bin YTL maaş alan Terim'in aylık ücretinin yaklaşık 280 bin YTL olması bekleniyor. Euro 2008 öncesi çok tartışılan maaş polemiği yeniden alevlenecek gibi. Ancak

YILLIK GELİR 3.4 MİLYON YTL


Milliyet'ten Bilal Meşe'nin haberine göre Futbol Federasyonu bugün yapacağı olağanüstü toplantıda, Almanya karşılaşmasından sonra veda sinyalleri veren tecrübeli hocanın durumunu masaya yatıracak. Görevde kalmayı kabul ederse Fatih Terim’in yıllık geliri 3.4 milyon YTL’ye yükselecek. Futbol Federasyonu’nun, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in maaşına yüzde 100 zam yapmayı planladığı ortaya çıktı. 

TEK PATRON OLACAK
 
Federasyonun yapacağı toplantıda 2010 yılına kadar sözleşmesi olan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in yetkilerinin artırılması da masaya yatırılacak. Federasyon bünyesindeki eğitim dairesinin yanı sıra yeni kurulacak futbol akademileri de büyük olasılıkla Terim’e bağlanacak ve tecrübeli hoca futbolun teknik anlamda tek patronu olacak.
Başta Hasan Doğan olmak üzere federasyonun tüm üyeleri tarafından kalması istenen Fatih Terim’in kısa süre içinde kesin kararını vereceği ifade edildi. Kalması için büyük baskı altına alınan Terim’in, federasyonun yeni teklifini kabul ederek görevine devam edebileceği kaydedildi.

YARDIMCILAR BOŞTA

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in vereceği karar, yardımcıları Müfit Erkasap, Oğuz Çetin, Metin Tekin ve Eser Özaltındere’nin de geleceğini belirleyecek. Futbol Federasyonu ile olan sözleşmeleri 27 Haziran tarihinde biten yardımcıların şu an boşta oldukları ve büyük bir merakla Terim’in kararını bekledikleri ifade edildi. Fatih Terim, “devam” kararı verirse Erkasap, Çetin, Tekin ve Özaltındere ile sözleşme yenilenmesine kesin gözüyle bakılıyor.

LÖW TERİM'İN İKİ KATI ALIYOR

Fatih Terim, yıllık geliri yüzde 100 zamla 3.4 milyon YTL’ye (yaklaşık 1.4 milyon euro) yükselirse, Avrupa’nın en çok kazanan teknik direktörleri listesinde üst sıralara tırmanacak. Almanya’nın teknik patronu Joachim Löw, 2.5 milyon euro ile milli takımlar bazında Avrupa’nın en çok kazanan antrenörü durumunda bulunuyor. Portekiz’le yollarını ayırarak Chelsea’nin başına geçen Luis Felipe Scolari, 3 milyon dolar alıyordu. Rusya’nın hocası Guus Hiddink de yılda 3 milyon dolar kazanıyor. İtalya Milli Takımı’ndan ayrılan Roberto Donadoni 1.4 milyon euroluk sözleşmeye imza atmıştı, Fransa’da topun ağzında olan Raymond Domenech ise yılda sadece 500 bin dolar kazanıyor.