BIST 10.247
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.401,44
HABER /  GÜNCEL

O polis yine tutuklanmadı

Polis kurşunuyla ölen Baran Tursun davasında dün de tutuklama olmadı...

Abone ol İzmir’de “dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle açtığı ateş sonucu Baran Tursun’un ölümüne neden olmakla suçlanan polis memuru için tutuklanma talebi dünkü duruşmada da reddedildi. 

İzmir’de “dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle açılan uyarı ateşi sonucu Baran Tursun’un ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan polis memuru Oral Emre Atar’ın yargılanmasına devam edildi. Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık polis katılmadı.
Tursun ailesinin avukatı Bahattin Özdemir, sanık polis memurunun delilleri kararttığı hususunda ciddi şüpheler bulunduğu, bazı tanıkların sanığın tutuksuz olması nedeniyle tanıklık yapmaktan çekindiği gerekçesiyle “sanığın tutuklanmasını” talep etti.

Özdemir ayrıca, davanın olaya karışan diğer polis memurları hakkında açılan dava ile birleştirilmesini ve polis memurları hakkında açılan davadaki bilirkişi raporları ile bazı bilgi ve belgelerin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek, dosyaya eklenmesini istedi.

TUTUKLAMA TALEBİNE RET
Mahkeme, ifadesinin alındığı ve yeni belge bulunmadığı gerekçesiyle sanığın tutuklanması istemini reddetti.

Karar aşamasına gelmesi nedeniyle davanın, polis memurları hakkında açılan diğer dava ile birleştirilmesi talebi de kabul edilmedi.

Mahkeme, polis memurları hakkında açılan davada toplanan bazı bilgi ve belgelerin, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, duruşmayi erteledi.

AVUKAT ÖZDEMİR: POLİS GÖREVİNİN BAŞINDA
Duruşma sonrasında gazetecilere açıklama yapan Avukat Bahattin Özdemir, olaya karışan diğer polis memurları hakkında, “resmi evrakta sahtecilik, suçu bildirmemek ve delilleri karartmak” suçlamasıyla kamu davası açıldığını kaydetti.

Özdemir, sanığın tutuksuz yargılanmasına ilişkin olarak, “Bu ülkede tutuklanması gereken bir kişi varsa o da bu sanıktır. Sanık hala görevinin başındadır ve kamu görevi yapıyor. Biz sanığın tutuklanması konusunda çok ciddiyiz, samimiyiz. Tutuklanması için diğer ağır ceza mahkemesine itirazda bulunacağız” dedi.

SANIK AVUKATI: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ
Sanık avukatı Tolga Yurdakul ise Baran Tursun’un babası Mehmet Tursun hakkında, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a yönelik asılsız iddialar ortaya attığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Yurdakul, “Mehmet Tursun ilk duruşmada kalem kırmıştı. Bu nedenle hakaret, tehdit ve yargılamayı etkileme suçundan hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca, asılsız basın açıklamaları yapmak suçundan Karşıyaka 3. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanan Mehmet Tursun’un artık asılsız açıklamalarda bulunmasının engellenmesini istiyoruz. Biz her seferinde asılsız iddialarını yalanlamaktan bıktık. Bunun için bu mahkeme tarafından müşahede altına alınmasını isteyeceğiz” dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Karşıyaka ilçesi Bayraklı semtinde 25 Kasım 2007’de polis ekiplerinin “dur” ihtarına uymadığı için kovaladıkları Baran Tursun yönetimindeki 35 AL 9207 plakalı araç, ağaçlara ve elektrik direğine çarpmıştı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan ve başının arka kısmında kurşun yarası tespit edilen Tursun, bir süre yaşam destek ünitesine bağlı tutulduktan sonra hayatını kaybetmişti.

Kovalamaca sırasında uyarı ateşi açtığı iddiasıyla gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan polis memuru Oral Emre Atar, ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.