BIST 10.580
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.429,53
HABER /  GÜNCEL

Kemikleri sızlatan karar!

Barış Akarsu Torba Kavşağı'nda geçirdiği bir trafik kazası sonucu ölmüştü. Mahkemenin kararı kemiklerini sızlattı. Bakın neydi?

Abone ol

Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Barış Akarsu'nun yakınlarının Karayolları Genel Müdürlüğü aleyhine açtığı dava sonuçlandı. Sevilen şarkıcının kaza geçirdiği Torba Kavşağı suçsuz bulundu...

TORBA DEĞİL ÖLÜM KAVŞAĞI

Torba kavşağında yılda 14 ölümlü kaza gerçekleşir.
Kavşağı tarif etmek gerekirse Bodrum'un hemen girişinde yer alır. Sağa dönülürse Torba-Türkbükü-Yalıkavak yönüne, düz gidildiğinde Bodrum'a, sola dönüldüğünde de Yalıçiftlik tarafına gidilir. Sinyalizasyon yoktur, ışıklandırma çok azdır. 
Döner kavşağın ana alter istikameti iki yönden de kavşağa yokuş aşağı girmektedir.
Hal böyle olunca da her iki yön için karşı taraf tırmanılması gereken bir rampa halini almaktadır. Tırmanılacak rampayı kolay çıkmak isteyen kamyoncu veya sürücüler araçlarını yokuş aşağı salarak kavşağa kontrolsüz girerler. Çevre düzenlemesi için konulan palmiyeler de görüş alanını daraltır. Zaten kaza olsun diye her şey hazırdır...

Şarkıcı ve dizi oyuncusu Barış Akarsu'nun yakınlarının Bodrum'da trafik kazasının meydana geldiği Torba kavşağının kusurlu yapıldığı iddiası ile Karayolları Genel Müdürlüğü aleyhine Muğla Ağır Ceza Mahkemesinde açtığı davanın sonuçlandığı öğrenildi.

Mahkemenin, açılan davada Karayolları Genel Müdürlüğü lehine karar verdiği, Akarsu'nun yakınlarının karara itiraz edeceği bildirildi.

Barış Akarsu'nun babası Selahattin Akarsu, alınan karara hukuki yollardan itiraz edeceğini belirterek, ''Olayda ihmali olanların cezalandırılması için mücadele etmeye devam edeceğim'' dedi.

Bu arada, trafik kazası sonrasında Bodrum'da açılan davada mahkeme, kazaya neden olduğu öne sürülen kamyon sürücüsü hakkında 3 kişinin ölümüne neden olduğu iddiası ile 5 yıl hapis cezası kararı vermişti.