BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

CHP Kadir Topbaşı istiyor!

İster inanın ister inanmayın CHP Kadir Topbaş'ı istiyor. İl Başkanı Gürsel Tekin Topbaş'ı niye istediklerini şöyle anlattı;

Abone ol

İNTERNETHABER
Nur Akman

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’le söyleşimize devam ediyoruz. Tekin CHP’nin İstanbul’da başarılı olacağından o kadar emin ki “Kim aday olursa olsun, Büyükşehir CHP’nin olacaktır” diyor… Hatta adayın Kadir Topbaş olması daha bile iyi…

TOPBAŞ GELSE FARK ETMEZ!
- AK Parti’nin kimi aday göstermesini istiyorsunuz?
Kimi aday gösterirlerse göstersinler Büyükşehir CHP’nin olacaktır.

- Peki ya Kadir Topbaş yeniden aday olursa?

Kadir Topbaş aday olursa daha iyi. O zaman kesin kazanırız. Çünkü halk onu artık tanıyor.

- Peki Şişli’de ne olacak? Sarıgül bağımsız aday olacak gibi görünüyor…

İstanbul’un 32 ilçesinde ve yeni oluşacak 7 ilçesinde iktidar olmak için mücadele veriyoruz. Sarıgül şu anda CHP’nin dışında bir arkadaşımız. Onun için onunla meşgul değilim. Ama CHP önümüzdeki süreçte her yerde olduğu gibi Şişli’de de iktidar olacaktır
100 MİLYON TURİST GELMELİ

İstanbul sizce nasıl bir kent olmalı? 

Paris 50 milyon turist çekiyorsa İstanbul 100 milyon turist çekmeli…

Şu anda kaç turist geliyor?

Öyle bir veri yok elimizde. Belediye de o işle meşgul değil. Mevsimsel olarak dünyanın en güzel kentiyiz. 4 mevsim birden yaşanıyor. Ve ortasından Boğaz geçiyor. Dünya İstanbul’u biliyor. Ama turist niye gelsin? Taksim’de yaşanan rezaleti görmüyor musunuz? Dünya televizyonları onları yayınlıyor. Güvenlik var mı İstanbul’da mesela? Turist kendini güvende hissedebiliyor mu? Biz bile güvende hissetmiyoruz.

İNSANLARIN NE İÇTİĞİNE NİYE KARIŞIYORSUN?

Ayrıca insanların yeme içme tercihini siz mi belirleyeceksiniz? Sana ne ne içiyorsa içiyor? Efendim biz vermeyiz? Niye vermiyorsunuz? (İçki yasağından bahsediyor)İstanbul’un coğrafi bir sorunu yok. İstanbul’un güvenlik sorunu var. İstanbul’a güvensizlik sorunu var. İstanbul’a turist gelmiyor. Çünkü kendini güvende hissetmiyor. Eğer bu sorunlar çözülse ben inanıyorum ki yılda 30 milyon turist gelir.

SADECE KURAN KURSU VE KAHVE VAR

Şu anda İstanbul’un 100 ‘ün üzerinde bölgesinde sosyal yaşam sıfır. Bazı bölgeler Anadolu’nun birçok şehrinden daha büyük. Ama kültür merkezi, sineme salonu, gençlerin kendilerini ifade edebileceği alan yok. Sizi iki kıskaca sıkıştırmışlar. Bolca kahve ve Kuran kursu… İnsanlara alternatif yaratın. Kültür merkezi de olsun, Kuran kursu da olsun. Çocuklar tercihlerini kullansın. 300 bin nüfuslu ilçede tiyatro, sinema olmaz mı?

BAŞKANLAR SOSYAL YAŞAMDAN TASARRUF EDEMEZ

Nasıl gelişeceğiz, nasıl Avrupa ülkesi olacağız? 10 bin nüfuslu Avrupa beldesine gidin bu saymış olduğunuz birçok şey var. Bırak onu Anadolu’ya bakalım. Ben Karslıyım. 20 bin nüfuslu Kars’ta tiyatro, sinema, balo salonu var. 20 bin nüfuslu Kars’ta var. 300 bin nüfuslu İstanbul ilçesinde yok. Belediye başkanlarının sosyal yaşamdan tasarruf etmeye hakkı yok.

CUMHURİYET HALK EVLERİ PROJESİ

Cumhuriyet Halk Evleri projesi onların çok ilgisini çekti. Binlerce insanımız orada hizmet alıyor. Gelirken tereddütle geldiler ama şimdi çok memnunlar. Oralarda CHP’nin propagandasını değil, sosyal hayattan nasibini almamış insanlara hizmet götürüyoruz.

DENİZİN YERİNİ BİLMEYEN İNSANLAR

15 yıldır İstanbul’da yaşayan bir kadın 13 yıldır kimliğini değiştirmemiş. Daha denizin yerini bilmeyen bir sürü insan var. Berlin’de yaşayan Türklerin hizmetiyle o zaman niye Berlin belediyesi ilgileniyor. Koyver diyor mu? Har şeyinizle çocuğunuzla, hastalığınızla, yaşam durumunuzla, sosyal yaşamınızla…. Ama siz koy verin gitsin Allah’a emanet diyorsunuz… Böyle İstanbul yönetilir mi? Böyle cazibe merkezi haline getirilir mi?

HER YER ŞİŞLİ GİBİ OLACAK

Bir yüzüne bakıyorsunuz, Taksim, Kadıköy, Beşikaş gibi bir kent bir başka bölgesinde Afganistan’ı andırır bir kent. Biz İstanbul’a iktidar olduğunuzda İstanbul’un her bölgesini Kadıköy gibi, Bakırköy gibi, Şişli gibi, Bakırköy gibi yapacağız…