BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tekinin olmayışı eksiklik değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, Gürsel Tekin'in MYK'yaseçilmemesinin bir eksiklik olmadığını belirtti.

Abone ol

Okay, partisinin Genel Sekreter Yardımcısı Tekin Bingöl ve Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı ile birlikte, Yenimahalle Belediyesi ve Omurilik Felçlileri Derneği'nce yaptırılan ve engellilerin istihdam edileceği tekstil atölyesinin açılış törenine katıldı.

Burada, gazetecilerin, Gürsel Tekin'in CHP MYK'ya seçilmemesine ilişkin sorularını yanıtlayan Okay, MYK listesinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Parti Meclisine sunulduğunu hatırlattı.

Parti Meclisindeki 80 kişiden 20'sinin MYK'ya önerildiğini anımsatan Okay, Parti Meclisinde görev üstlenen herkesin birbirinden değerli olduğunu ifade etti.

MYK'da görev alacak 20 kişinin belirlendiğini aktaran Okay, ''Sayın Gürsel Tekin orada görev yapmamaktadır, seçilmemiştir. Ancak, Parti Meclisi, kurultaydan sonra CHP'nin en yüksek karar organıdır. O nedenle Sayın Tekin'in olmaması bir eksiklik değil. Kurultaydan sonraki en yüksek karar karar organında görev almıştır. Her birimizin illa bir sıfatının olması şart değil'' diye konuştu.

''HERKES KENDİ ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİN GEREĞİNİ YAPACAK''

Türkiye'de bir iktidar koşusunun başladığını belirten Okay, ''Herkes kendi üzerine düşen görevin gereğini yerine getirecektir. Her birimizin değişik sıfatları olabilir ama sıfatların ötesinde önemli olan Türkiye'yi bu iktidardan kurtarmaktır, CHP'yi iktidar yapmaktır'' değerlendirmesinde bulundu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da engelli yurttaşların yaşamını kolaylaştırmak için çalıştıklarını ve belediye bünyesinde Engelliler Birimi'ni kurduklarını bildirdi. Konut, iş yeri ve iş merkezi ruhsatları verirken, buraların engellilere uygun olup olmadığını denetlediklerini anlatan Yaşar, park ve kaldırımları da engellilere uygun yaptıklarını söyledi. Yaşar, 5800 civarında engellinin yaşadığı ilçede geçen yıl 110 tane tekerlekli sandalye dağıttıklarını vurguladı.

Omurilik felçlilerinin istihdam edileceği ve meslek eğitimi alacağı tekstil atölyesinde ayrıca, tual-çerçeve, takı tasarım, folyo atölyesi ile bilgisayar laboratuvarında eğitim verileceğini vurgulayan Yaşar, atölyede Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Ankara Şubesi'nce seçilen 45 kişinin istihdam edileceğini de bildirdi.

Konuşmaların ardından, seğmen ekibinin gösteri sunduğu törende daha sonra, Okay, Bingöl, Yıldızlı, Yaşar ve eski TBMM Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, kurdeleyi keserek atölyenin açılışını gerçekleştirdi.