BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP Lideri o söze isyan etti!

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, yetkililerin, ''Kanı yerde kalmayacak'' nutkundan millete gına geldi'' dedi.

Abone ol

Yalçın Topçu, partisinin yarın yapacağı GÖR Projesi (Güvenlik, Özgürlük, Refah) tanıtımı için kara yoluyla Malatya'dan Elazığ'a geldi.

Topçu, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede bir karambol ve bir kargaşa olduğunu, adeta saniyeler ile gündem takip eder hale gelindiğini belirtti.

Asıl olması gereken gündemin bölücü, ahlaki ve ekonomik terör olduğunu ifade eden Topçu, ''Ülkenin çözülmeyecek meseleleri yoktur. Bu meselelerin çözümü noktasında yapıcı, sorumlu bir muhalefet anlayışı izleyerek çare üretiyoruz. Sadece kendi coğrafyamızla alakalı değil dünya için de proje üretiyoruz. Bizim işimiz kuru kısır günlük politika değil. Biz bir medeniyet projesi peşindeyiz'' dedi.

Topçu, TSK'nın sınır ötesi operasyonunu milletçe dualarla desteklediklerini belirterek, ''Bunun arkasını siyasi olarak doldurulmasını istiyoruz. Bunun ayağı neredeyse, lojistik ayağını siyasi olarak kırılsın istiyoruz. Artık şehit cenazelerinin başında yetkililerin, ''Kanı yerde kalmayacak'' nutkundan millete gına geldi'' diye konuştu.

ANLAŞILMAZ HALE GELDİ

Topçu, bir gazetecinin ''Demokratik açılım yapılırken terörün bitirileceği ümidi vardı. Ama baharın gelmesiyle birlikte terör saldırıları arttı. Bu açılım ne oldu bitti mi kalktı mı?'' sorusuna ise şöyle cevap verdi:

''Ben köken itibariyle Ardahanlıyım. Demokratik açılım bizim oranın tabiriyle ''Puş'' oldu. Yani birbirine karıştı, anlaşılmaz hale geldi. Bu ülkeye doğusuna batısına kuzeyine güneyine 24 saat kesintisiz demokrasi lazım. Bireysel özgürlüklerin önü ileri ülkeler seviyesinde açılması lazım. Hasan ile Hassonun derdi varsa oturup beraber çözecekler. Nasıl çözecekler? Selahattin Eyyubi'nin, Alparslan'ın arkasında nasıl durmuşlarsa; Mustafa Kemal Atatürk ile Çanakkale'de, Sakarya'da arka arkaya durmuşlarsa öyle.''