BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Milas a korkutan yangın

Muğla'nın Milas ilçesinde makilik alanda yangın çıktı. İtfaiye ekipleri ve vatandaşlar, yangının yerleşim alanlarına ulaşmasını güçlükle önledi.

Abone ol


Alınan bilgiye göre, Burgaz Mahallesinin su deposu mevkisindeki otluk alanda başlayan yangın kısa süre içinde makilik alana sıçradı. Henüz çıkış nedeni belirlenmeyen yangına kendi imkanlarıyla müdahale eden vatandaşların çabaları yetersiz kalınca, itfaiye ekipleri ve orman işletme müdürlüğünden yardım istendi.

Yangına su hortumları ve kovalarla müdahale eden vatandaşlar ve itfaiye ekipleri, yerleşim alanlarına yaklaşık 50 metre yaklaşan alevleri güçlükle önledi.

Kontrol altına alınan yangını söndürme çalışmasına, Milas belediyesine ait itfaiye araçları ve Milas orman işletme müdürlüğüne ait arazözler ve orman işçileri katılıyor.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yangının itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla kontrol altına alındığını belirtti. Tokat, “Yangın otluk bir alanda başlamış. Yangının çıktığı bölgede makilik alan ve çalılar bulunuyor. Aldığım bilgiye göre yangının yerleşim alanlarına ulaşması önlenmiş. Herhangi bir tehlike söz konusu değil” dedi.

Bu arada, yangın söndürme çalışmalarına kadın ve çocukların da katıldığı görüldü.