BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

AA Yozgat muhabirine saldırı!

Anadolu Ajansı (AA) Yozgat Büro Sorumlusu Seyfi Çelikkaya 3 kişi tarafından darp edildi.

Abone ol

Bankalar Caddesi'nde yürürken,, kızının üzerine tehlikeli şekilde 66 KD 627 plakalı minibisü süren Ö.Ş'yi uyaran Çelikkaya', durumu polise bildirmek istedi.

Buna sinirlenen Ö.Ş ile yanındaki 2 kardeşi, Çelikkaya ve yanında bulunan ağabeyine, yumruk ve sopalarla saldırdı.

Saldırıda aldıkları darbeler sonucu yaralanan Çelikkaya ve ağabeyi, Yozgat Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından taburcu edildiler.

Polis tarafından gözaltına alınan Ö.Ş. ve iki kardeşi, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldılar.

-YGD'DEN KINAMA-

Yozgat Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karadeli, yaptığı açıklamada, derneğin yönetim kurulu üyesi de olan Çelikkaya'ya yönelik saldırıya şiddetle kınadıklarını söyledi.

Karadeli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Bu saldırı karşısında güvenlik birimlerinin, adalet mekanizmasının ve il yöneticilerinin tutum, davranışları da aynı şekilde ilginçtir, ilginç olduğu kadar da manidardır. 35 yıla yakın bir süredir Yozgat'ta yerel ve genel basında görev yapan ve Sürekli Basın Kartı sahibi olan arkadaşımıza yapılan saldırıyı, Yozgat Emniyet Teşkilatının sıradan, basit bir sokak kavgası gözüyle değerlendirmesi, Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığında görevli nöbetçi savcının zanlıları arkadaşımızın ifadesinin altına attığı imzanın dahi kuruması beklenmeden serbest bırakılması konusunda talimat vermesi, il yöneticilerinin ise bu mezkur saldırı karşısında sessizliğe gömülüp, duyarsız kalmaları, yaşanılan ve bundan sonra yaşanması muhtemel olan diğer olayların temel nedenlerini de ortaya koymaktadır.''

Karadeli, bu tür saldırılara duyarsız kalınmasının, olayların basite indirilip, ''sokak kavgası'' gibi görülmesinin, şehir teröristlerini cesaretlendirdiğini belirterek, ilgililerin sorumluluklarını yerine getirmesini istedi.