BIST 10.719
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.499,13
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Aksudan gömlek göndermesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Abone ol

ANTALYA'da partisinin toplantısına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Aksu, “Asgari ücret fiyatına gömleklerle modayı Milano'dan takip edip, sonra yerliden, yerelden dem vurduğunuzda size kimse inanmaz. Giydiğiniz o gömleğiniz size yakışabilir ama söylediğiniz o sözleriniz size yakışmaz” dedi.

AK Parti'nin Mayıs Ayı Danışma Meclisi toplantısının açılış konuşmasını yapan Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, “Kemal Kılıçdaroğlu, Önder Sav ve bir çok milletvekili bir gün önce hemşehrimiz Deniz Baykal'ın arkasında olduklarını söylediler ama ertesi gün döndüler. Bunun adı Gandi değil döndü olur ancak” dedi.

Kimi çevrelerin AK Parti'yi içi boş polemiklere çekme çabası içinde olduğunu belirten AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ise konuşmasında, “Siyasi rüştlerini bizim üzerimizden ispat etme fırsatçılığına soyunanlara prim vermeyeceğiz” dedi. “CHP'nin yeni Genel Başkanı'ndan beklentimiz ve tavsiyemiz, pek umutlu olmamakla birlikte eğer varsa bir projesi ve vizyonu kamuoyuyla paylaşmasıdır” diyen Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kürsülerde edebiyat yapıp, söylediklerini yapamayanları, söyledikleri daha kürsüden inmeden üzerlerinde tekzip olanların nutuklarına itibar edilmez. Asgari ücret fiyatına gömleklerle modayı Milano'dan takip edip, sonra yerliden, yerelden dem vurduğunuzda size kimse inanmaz. Giydiğiniz o gömleğiniz size yakışabilir ama söylediğiniz o sözler size yakışmaz. Sözleriniz güneşe çıkan dondurma gibi erir gider. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.”

‘DARBE BELASI MUSALLAT OLMAYACAK’

27 Mayıs darbesinin 50'nci yılının geride bırakıldığına dikkat eden Abdülkadir Aksu, 27 Mayıs'ın Cumhuriyet'in ilanından bugüne yaşanılan en büyük travma olduğunu ve ülkenin seçilmiş kadrolarının alaşağı edildiği, hayatlarının söndürüldüğü söyledi. Aksu, “AK Parti kadroları olarak ama her şeyden önce bu ülkenin çocukları olarak ahdettik; bir daha bu milletin başına darbe belası musallat olmayacak, olamayacak. Yediden yetmişe, üyesinden genel başkanına kadar bedeli ne olursa olsun bu darbe belasını milletin başından defetmek için sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Abdülkadir Aksu, Anayasa değişikliğine ilişkin olarak hep uzlaşmacı davrandıklarını ancak siyasi partilerin ve muhalefetin kapıları kapattığını ileri sürerek, “Engelleme taktiği, yavaşlatma taktiği, suyu bulandırma taktiği. Ne biz, ne de aziz milletimiz bu ayak oyunlarına aldanmaz” dedi.